Tissetrengt astronaut

Også romfarere må gå på do.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Undertegnede hører til de mange som for 40 år siden satt opp om natta for å se det historiske øyeblikket da det første mennesket satte foten på månens overflate. Men den eventyrlige overføringen fortalte ingenting om hva som egentlig foregikk i kabinen før Neil Armstrong og Buzz Aldrin forlot romskipet.

Nå blir det avslørt. Endre Lund Eriksen – forfatteren av bøkene om Pitbull-Terje – har skrevet en barnebok om saken. Det han forteller, vil komme som en overraskelse på mange.

Slåssing i kabinen

For det første var astronautene ikke helt trygge på seg selv. Særlig ikke han som het Buzz, og som er hovedperson i «Førstemann som pissa på månen», som er fortreffelig illustrert av Torill Kove, kjent som vinner av en Oscar-statuett for tegnefilmen «Den danske dikteren». Hennes lett Tintin-inspirerte figurer passer utmerket til det dristige månerfarer-prosjektet. Dette er blitt en fornøyelig barnebok, som på en underholdende måte skildrer den verdenshistoriske begivenheten som feires i disse dager.

Ifølge Lund Eriksen hersket ikke bare fred og fordragelighet blant de tre astronautene. De er irriterte på hverandre, på grensa til at de begynner å slåss. Særlig Buzz er i dårlig lune – fordi det er bestemt at Neil skal gå ut først.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer