Tittelnovellen er i en klasse for seg

Om å ta kontroll.

TROVERDIG: Sigrid M. Hanssen har skrevet sin andre novellesamling. 
Foto: Lena Sørensen
TROVERDIG: Sigrid M. Hanssen har skrevet sin andre novellesamling. Foto: Lena Sørensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Sigrid Merethe Hanssen debuterte for to år siden med noveller om mennesker som følte seg annerledes og fremmedgjorte. Denne tematikken videreføres i «Ingen heime». Her møter vi personer som ikke kjenner seg hjemme i livene de lever. Flere av dem må forholde seg til kontrollerende medmennesker, mennesker som presser dem.

Hanssen er en kløpper til å fange disse dominante typene. Hun gir dem så distinkte og troverdige stemmer at også leseren lar seg enervere.

SnikdomineringEn av fortellerne i samlingen er en mann som synes kona er for opptatt av ungen. Han er sjalu på treåringen og overtaler kjæresten til en hyrdestund mens barnet leker ute. Hun gir etter, men slapper ikke av i akten. Hun ligger på ank og lytter etter barnet:

«Eg tenkjer at ho må lære seg å slappe av, ho må lære seg å ta omsyn til seg sjølv, og ikkje berre lata alle andre gå først heile tida. Ho skundar på, og eg må konsentrere meg for at ho ikkje skal få det slik ho vil.» Det er en litt guffen novelle, som heldigvis ikke møter leserforventningene avslutningsvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer