- Titten Tei gråter nå

Da Rolf Kirkvaag døde natt til i går, satt Birgit Strøm (71) og så gjennom gamle tv-opptak med sjonkel Rolf og Titten Tei.

- Meldingen om hans bortgang kom sårt og brått. Hele natta fram til klokka fire på morgenen satt jeg hjemme og så gjennom og katalogiserte gamle Titten Tei-kassetter. Ikke ante jeg, at mens jeg gjorde det, døde Rolf. Derfor kom dødsbudskapet så nært og sterkt innpå meg, forteller Birgit Strøm. Det er hun som har stemmen til Titten Tei, og har samarbeidet med Rolf Kirkvaag i over 25 år.

Gode minner

Birgit Strøm har bare gode minner knyttet til Kirkvaag. Hun omtaler ham som et varmt og omtenksomt menneske som hadde stor innsikt i barnesinnet.

- Rolf var så stor at han kunne være liten. Han var så trygg og god, en gledesspreder med stor kunnskap og masse humor. Jeg har vært privilegert som har fått lov til å jobbe med Rolf, sier Strøm, som minnes sin egen 70-års dag i fjor, da Rolf Kirkvaag var til stede.

Ny generasjon

- Titten Tei er fryktelig lei seg nå, han gråter nok en skvett og sier: Hvem skal jeg snakke med nå? I mange år har voksne mennesker kommet bort til meg og takket for Titten Tei-programmene og etterlyst repriser.

Birgit Strøm har skrevet til barne- og ungdomsavdelingen i NRK og fortalt at mange ønsker Titten Tei tilbake, men har ikke hørt noe.

- Det er noe tidløst over sjonkel Rolf og Titten Tei. NRK bør la en ny generasjon barn bli kjent med de to, sier Strøm.