Tix blir «Idol»-dommer

Gunnar Greve forlot «Idol» etter fem sesonger. Neste vår tar Andreas «Tix» Haukeland plassen hans i dommerpanelet.

PANELET: Denne gjengen skal avgjøre skjebnen til håpefulle artister neste vår. Foto: Bjørn Langsem
PANELET: Denne gjengen skal avgjøre skjebnen til håpefulle artister neste vår. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag ble det klart at Andreas «Tix» Haukeland tar over stafettpinnen etter Gunnar Greve som «Idol»-dommer på TV 2, sammen med Silje Larsen Borgan og Tshawe Baqwa. Katarina Flatland fortsetter som programleder.

Dagbladet møter dem på restauranten Vaaghals i Oslo.

- Jeg har på mange måter bevist at hvem som helst kan bli popstjerne, sier Haukeland til Dagbladet.

Selv hadde han aldri turt å melde seg på «Idol», forteller han.

- Jeg kunne ikke stått der og sunget R&B. Hvorfor skal jeg gjøre det, når jeg kan synge russelåter og være best i det? Jeg visste at det ikke var min vei til en karriere i musikkbransjen. Så jeg måtte finne en annen. Og det gjorde jeg.

Ny i klassen

Artisten, som først slo gjennom med russelåten «Sjeiken 2015», er trygg på at han raskt vil finne sin plass i panelet.

- Jeg er den nye gutten i klassen. Men det har jeg egentlig alltid vært, helt siden jeg kom inn i musikkbransjen. Jeg har alltid vært han folk kanskje ikke helt forstår seg på. Så dette tror jeg at jeg tar på strak arm.

TESTES: Andreas «TIX» Haukeland får tidlig prøvd seg i sin ny jobb som «Idol»-dommer. Video: Rød Løper Vis mer

Nå lover han «uforutsigbarhet» i dommerpanelet.

- Jeg tror «Idol» blir litt mer interessant i år. Ingen vet helt hva de skal vente seg. Ikke jeg heller. Det er en interessant sammensetning av folk. Men det hjelper at jeg er med. Hallo, jeg er jo herlig!

Mer kontroversielt blir det imidlertid ikke, skal vi tro Haukeland.

- Når var forrige gang det var noen kontrovers om meg? Det var én for fire år siden. Jeg ser ikke på meg selv som veldig kontroversiell, jeg bare gjør det jeg vil, når jeg vil. Og det kommer jeg nok til å gjøre i «Idol» også.

Én ting er han nemlig sikker på: Han er ingen slem dommer.

- Jeg liker folk, og jeg har det med å se det beste i dem. Jeg vil alle vel, men jobben her er å sile dem som kan synge fra dem som ikke kan det. Og det skal jeg nok klare.

NYTT TILSKUDD: Andreas «Tix» Haukeland er trygg på at han raskt vil finne sin plass i «Idol»-dommerpannelet. Foto: Bjørn Langsem
NYTT TILSKUDD: Andreas «Tix» Haukeland er trygg på at han raskt vil finne sin plass i «Idol»-dommerpannelet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Taper penger

Selv er han ikke i tvil om at han har noe i panelet å gjøre.

- Vi har alle forskjellig bakgrunn i musikkbransjen. Det er det som gjør dette til et spennende dommerpanel. Jeg kan popmusikk, og jeg vet hva som skal til for å finne en popstjerne. Det er det «Idol» handler om.

- Hva ser du etter i en deltaker?

- Mange har talent, men det handler om hvordan du er villig til å bruke det. Jeg ser etter stå-på-viljen. De som vil gi jernet, selv etter at «Idol» er ferdig. For det er da den egentlige jobben begynner.

Tidligere i år deltok Haukeland i reality-programmet «Paradise Hotel». Han utelukker ikke at han kan dukke opp på skjermen som reality-deltaker igjen.

- Jeg har takket nei til en haug med reality, men jeg har også noe som står litt på vent. Som jeg sa i fjor, tapte jeg i overkant av to millioner på «Paradise Hotel». Men det var kjempemorsomt, og jeg er veldig glad for at jeg var med. Jeg hadde nok gjort det igjen.

Han taper også penger på å stille som dommer i «Idol», mener han.

- Jeg taper på det meste jeg gjør av TV. Nå skal jeg sitte og være dommer hver fredag, i stedet for å spille konserter.

Det bekymrer ham ikke.

- Jeg har nok penger. Nå samler jeg på fete opplevelser og milepæler.

«Rampete lillebror»

Haukelands nye kollega Silje Borgan Larsen sier hun er spent på samarbeidet.

- Jeg kjenner verken Haukeland eller musikken hans så veldig godt. Men jeg anerkjenner talentet og måten han har bygget seg opp på. Det er gøy å få inn en ung, rampete «lillebror». Jeg tror han kan bringe inn perspektiver som vi ikke hadde i fjor, sier hun til Dagbladet.

Nå som Gunnar Greve ikke er med lenger, risikerer hun å måtte ta rollen som den strenge i dommerpanelet, tror hun.

- Gunnar var på en måte storebror til Tshawe og meg i fjor. Nå blir jeg storesøster.

Heller ikke Tshawe har fått med seg mye av musikken til Haukeland.

- Men jeg har fått med meg at mange andre har det! Noen mener kanskje at det er et kontroversielt valg, men jeg tror overraskelsen kommer til å bli at han har mye mer peiling på musikk enn folk kanskje er klar over.

Én ting er han spesielt nysgjerrig på.

- Jeg er spent på om han kjører kåpa bak dommerbordet hver fredag!

- Vil bli imponert

Katarina Flatland har høye forventninger til den nye sesongen.

- Jeg tror vårt nye dommertilskudd vil bli forfriskende for «Idol». Han representerer noe vi ikke har sett hos oss tidligere, sier hun til Dagbladet.

Haukeland står for en musikalsk retning som er veldig populær, men som ikke har vært sterkt representert i det populære musikkprogrammet tidligere, mener hun.

- I tillegg er han en veldig fascinerende figur, med pelsen, brillene, og i det hele tatt. Jeg er oppriktig nysgjerrig på hva han kommer til å like. Hva er det han ser etter, hva er det han tror har ei framtid innen norsk musikk?

Flatland kjenner godt til musikken til Haukeland.

- Han har én type låter som er veldig populære i Norge, men samtidig gjør han det veldig bra på det amerikanske markedet. Jeg tror han har en musikalsk kunnskap som folk kommer til å bli overrasket og ikke minst imponert over.

Nå lover hun en varm mottakelse for den nye dommeren.

- Heldigvis er vi en koselig gjeng å komme inn i!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer