Spellemann 2020

Tix er årets sprellemann

Stakk av med det gjeveste trofeet i smittefri NRK-sending.

BLE ÅRETS SPELLEMANN: Tix stakk av med den gjeveste prisen under Spellemann 2020. Andre fortjener den bedre, mener vår kommentator. Bilder: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et helt spesielt år krever en helt spesiell Spellemannprisutdeling, og norske artister har vel aldri hatt større behov for en påskjønnelse og et klapp på skuldra. Pengene drøyer fra Erna og Abid og konsertsalene står tomme, men du klarer ikke å ta ifra artistene kreativiteten. NRK følger opp med en smittefri sending fra Det nye Nasjonalmuseet, som åpner først neste år, før NRK reiser til vinnerne - med en snartur innom Skaugum.

«Å feire er viktig», sa en meget rørt Annie ganske riktig da hun hentet trofeet som vinner i pop-klassen for comeback-albumet «Dark Hearts». Jørn Stubbberud hadde ikke så mye mer å si enn «Hæ» og «Tusen takk» da han fikk overrakt Årets hederspris på vegne av det ikoniske black metal-bandet Mayhem. Det er høyst fortjent. Kanskje burde det vanket heder til ildsjelen Christer Falck også. Han sto i spissen for de såkalte «Koronekonsertene» på Sentralen i Oslo, som ble den kanskje eneste inntektskilden for en lang rekke norske artister i fjor.

Den aller største hederen gikk til Andreas Andresen Haukeland (28) alias Tix, som i ett år skal vokte vandretrofeet som kalles Årets Spellemann. Det understreker flere ting: At kvalitet ikke er et kriterium for utgivelse, at strømming betyr det meste og at det er en «folkets pris», til tross for at det er en spesialjury som bestemmer hvem som skal ha den. I kriteriene for Årets Spellemann står det at den skal gå til «Utøver(e) som har utmerket seg særskilt i året som har gått». Kåringen foretas av en spesialjury på fritt grunnlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer