Eurovision:

Tix får dra til Nederland

Den europeiske kringkastingsunionen har bestemt at artistene får reise til Nederland.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Nå får han opptre i Rotterdam, skriver EBU. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i en pressemelding. Det er har lenge vært tvil om deltakerlandene har måttet sende en forhåndsinnspilt opptreden, istedenfor å reise til Rotterdam. Nå mener EBU at de har utarbeidet gode nok tiltak til at deltakerne kan reise.

- Eurovision Song Contest sin tradisjon er å forene Europa på én scene og dette skal vi få til i mai, sier Executive Supervisor i Eurovision, Martin Österdahl, i en pressemelding.

- Vi går videre med planene om at alle artistene skal opptre i Rotterdam, fortsetter han.

I pressemeldingen står det også at pressen vil bli invitert til Nederland.

Dagbladet har tatt kontakt med Tix, men har ikke fått svar tirsdag ettermiddag. MGP-general, Stig Karlsen, er glad for beskjeden fra EBU.

- Vi jobber alle for å kunne ta Tix og den norske delegasjonen til Rotterdam. Vi følger utviklingen nøye, og må navigere underveis. Vi ser positivt på planene EBU og den nederlandske kringkasteren har lagt for å trygt kunne realisere konkurransen, sier NRKs MGP-general, Stig Karlsen, til Dagbladet.

Karantene

Alle deltakerne og tilreisende til Nederland må i karantene fem dager før de reiser, i tillegg til at de må vise til en negativ coronatest 72 timer før avgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer