Eurovision:

Tix får dra til Nederland

Den europeiske kringkastingsunionen har bestemt at artistene får reise til Nederland.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Nå får han opptre i Rotterdam, skriver EBU. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 108 000 +366
innlagt221 +12
døde 711 +3
påvist smittet 141 000 000+685.5K
døde 3 020 000 +8.6K
Se mer

Det skriver Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i en pressemelding. Det er har lenge vært tvil om deltakerlandene har måttet sende en forhåndsinnspilt opptreden, istedenfor å reise til Rotterdam. Nå mener EBU at de har utarbeidet gode nok tiltak til at deltakerne kan reise.

- Eurovision Song Contest sin tradisjon er å forene Europa på én scene og dette skal vi få til i mai, sier Executive Supervisor i Eurovision, Martin Österdahl, i en pressemelding.

- Vi går videre med planene om at alle artistene skal opptre i Rotterdam, fortsetter han.

I pressemeldingen står det også at pressen vil bli invitert til Nederland.

Dagbladet har tatt kontakt med Tix, men har ikke fått svar tirsdag ettermiddag. MGP-general, Stig Karlsen, er glad for beskjeden fra EBU.

- Vi jobber alle for å kunne ta Tix og den norske delegasjonen til Rotterdam. Vi følger utviklingen nøye, og må navigere underveis. Vi ser positivt på planene EBU og den nederlandske kringkasteren har lagt for å trygt kunne realisere konkurransen, sier NRKs MGP-general, Stig Karlsen, til Dagbladet.

Karantene

Alle deltakerne og tilreisende til Nederland må i karantene fem dager før de reiser, i tillegg til at de må vise til en negativ coronatest 72 timer før avgang.

Artistene er nødt til å oppholde som på hotellrommet i Rotterdam, med unntak av generalprøver og opptreden. EBUs plan er godkjent av Nederlandske helsemyndigheter.

Kun 500 journalister vil få muligheten til være til stede under konkurransen.

EBU har fortsatt ikke bestemt om de vil tillate et mindre antall publikummere eller om konkurransen skal avholdes for tom sal.

- Sikkerheten og helsen først

EBU, den europeiske kringkastingsunionen, har i lang tid undersøkt alternativene for årets Eurovision Song Contest i Rotterdam i mai. Kringkastingsunionen har nå utelukket scenario A, en normal gjennomføring av Eurovision-finalen, skriver EBU i en pressemelding.

- Sikkerheten og helsen til alle som deltar, kommer selvfølgelig først, skriver arrangøren i en pressemelding.

Konkurransen vil bli avholdt uten publikum, men EBU sitter igjen med tre ulike scenarioer. B, hvor alle som skal delta i konkurransen må holde avstand og det vil begrenset publikum i salen. C, uten deltakere på scenen, med unntak av pausenummer og uten publikum. D, hele konkurransen vil foregå virtuelt.

Dagbladet oppdaterer saken.

Status vaksinasjon Full oversikt

1 061 742 (19.8%)i Norge har fått dose nr 1
300 783 (5.60%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer