MGP

TIX har vunnet MGP

TIX skal representere Norge i Eurovision.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tix, hvis egentlig navn er Andreas Haukeland har vunnet Melodi Grand Prix. I finalen sang han en engelsk versjon av låta «Ut av mørket», nå kalt «Fallen Angel». Nå skal han representere Norge i Eurovision Song Contest.

- Norge. Jeg har lenge følt meg som den stygge andungen. Det viser seg at en dag så blir den stygge andungen en svane. Jeg håper at alle dere stygge andunger der hjemme – en dag vil alle se der som svaner, sier en tårevåt Haukeland.

Tix har siden det ble annonsert han skulle være med i konkurransen fått dårlig kritikk av anmeldere.

- Utrolig skuffa

Tix sto igjen som én av kveldens to siste gullfinalister og slo Keiino i den siste gullduellen.

Sistnevnte var bettingsselskapens storfavoritt.

- Vi er utrolig skuffa. Vi følte virkelig vi hadde låta og showet som skulle ta seieren hjem i Eurovision. Samtidig gratulerer vi Tix med seieren, sier gruppa til Dagbladet.

TERNINGKAST EN: Med en terning rundt halsen sendte Tix et stikk til anmelderne. Video: NRK Vis mer

Usikkert

Tidligere på kvelden hadde de tolv finalistene blitt kuttet ned til fire, hvor de to andre var Jorn og Blåsemafiaen feat. Hazel.

Eurovision-finalen går av stabelen i Rotterdam i Nederland i mai. Det er ennå ikke kjent hvordan musikkfesten skal arrangeres med tanke på smittesituasjonen i Europa og Nederland.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer