Tjener 300 000 i uka

Standup-komiker Thomas Giertsen (27) håver inn 300000 kroner i uka med sin utsolgte enmannsforestilling på Chateau Neuf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Både Thomas og produsenten sitter igjen med veldig god fortjeneste, sier manager og produsent Knut Skodvin i Stageway.

Standup-komikeren Thomas Giertsens enmannsforestilling går for fulle hus på Chateau Neuf i Oslo fem ganger i uka. 1000 stykker i salen hver gang, som betaler 200 kroner billetten for å le av Thomas Giertens «(...)tar pirattaxi(...)» gir totale inntekter på en million kroner i uka.

Skodvin bekrefter at overskuddet ligger ikke så langt unna halvparten av dette.

Hvor mye Giertsen får av dette, vil han ikke ut med. Men om han får 60 prosent av overskuddet, betyr det 60 000 kroner per forestilling, altså 300 000 kroner i uka.

Får mest

I tillegg er Giertsen fast gjest i «Mandagsklubben» på TVNorge. Men manager Skodvin vil ikke ut med hvor mye Giertsen tjener på sine TV-opptredener.

Når Giertsens enmannsforestilling er over på ChateauNeuf 10. april, har han spilt 36 forestillinger for fulle hus der. Det har ifølge Dagbladets beregninger gitt 27-åringen 2,2 millioner på de tre månedene.

- Da skal han ta seg fire måneders ferie, sier manager Skodvin.

- Det har Thomas virkelig fortjent. Det siste halvannet året har han jobbet som en hest.
Produsent av «Mandagsklubben», Lasse Hallberg, har ikke lagt merke til at Giertsen har lagt seg til en dyr livsstil etter susksessen.

- Han reiser en del. Har dyr klokke og en Saab.

- Men ellers vet jeg ikke. Kanskje stabler han pengene i en haug?

90000 i salen

Hallberg tror «Mandagsklubben» i begynnelsen hadde en del betydning for Giertsens suksess på scenen som standup-komiker.

- Men nå er det omvendt. «Mandagsklubben» nyter godt av Giertsens suksess.

Giertsens enmannsforestilling startet på Centralteatret i Oslo høsten 1997 og har siden vært spilt i Tønsberg, Kristiansand, Bergen, Trømsø, Trondheim - og er nå tilbake i Oslo igjen. Totalt har 90 000 publikummere vært med og gjort Giertsen til en velstående mann.

Thomas Giertsen var i går ikke tilgjengelig for kommentar.

FET FORESTILLING: Thomas Giertsen tjener 50 -60 000 kroner hver gang han står på scenen i Chateau Neuf.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer