Tjener de dårligere enn vaskehjelpen?

Derfor har TV-stjernene så lav inntekt i skattelistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Undrer du deg også over at mange kjendiser er oppført med en merkelig lav inntekt i de offentlige skattelistene?

Kan det for eksempel stemme at flere av landets mest profilerte TV-programledere ikke tjener mer enn lærere – eller at kjente skuespillere og popstjerner har inntekter på nivå med vaskehjelper og butikkmedarbeidere?

Nei, det kan det naturligvis ikke.

Harald Rønneberg, for eksempel, tjener ifølge likningen bare rundt 250000 kroner netto i året selv om han er programleder i TV2s seermagnet «Senkveld».

At Rønneberg håver inn mer penger enn likningen skulle tilsi, framgår imidlertid ved en sjekk av hans heleide aksjeselskap Basic Holding, der Rønneberg bruker kollegaen Thomas Numme som styremedlem. Selskapet hadde et resultat på over en million kroner i fjor.

Lar AS\'et få pengene

I likhet med mange av kanalens underholdningsprogramledere har ikke Rønneberg noen fast ansettelse i TV2. I stedet leies han inn på prosjektbasis når det lages nye «Senkveld»-runder. Deler av betalingen mottar aksjeselskapet, ikke privatpersonen Harald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer