Skattelistene 2015

Tjener fett på å hjelpe nordmenn i pengekrise

«Luksusfellen»-fersking tjener best. 

HAR KONTROLL: (Fra venstre) Cecilie Lynum, Magne Gundersen, Silje Sandmæl, Hallgeir Kvadsheim og Robert Speare utgjør TV3s «Luksusfellen»-team. Selv later femkløveret til å ha rimelig god kontroll på sin personlige økonomi. Foto: Rune Bendiksen / TV3
HAR KONTROLL: (Fra venstre) Cecilie Lynum, Magne Gundersen, Silje Sandmæl, Hallgeir Kvadsheim og Robert Speare utgjør TV3s «Luksusfellen»-team. Selv later femkløveret til å ha rimelig god kontroll på sin personlige økonomi. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom 15 sesonger har TV3-programmet «Luksusfellen» hjulpet nordmenn med å få økonomien på rett kjøl.

Hjelpeapparatet består av to psykologer og tre forbrukerøkonomer, som selv later til å ha rimelig god kontroll på pengestrømmen.

Tre av de fem «Luksusfellen»-profilene tjente i fjor over én million kroner, mens de to andre hadde en inntekt på over en halv million hver.

Psykolog Cecilie Lynum har tidligere fortalt Dagbladet at hun selv ikke alltid har hatt det så fett økonomisk:

- Jeg har selv fått purringer, og til og med brev om inkasso. Men da betalte jeg med én gang. Jeg husker at jeg som student sto sulten på butikken med 200 kroner, som skulle rekke i 3-4 uker. Da sto valget mellom en pose havregryn og melk, eller pasta og en flaske ketchup, sa 50-åringen i fjor.

- Får vondt i magen

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl har den største formuen av de fem «Luksusfellen»-profilene.

38-åringen har tidligere fortalt at hun har arvet sin økonomiske sans fra moren, og røpet for to år siden at hun ikke har noen dyre vaner:

- Nei, det skyldes nok oppveksten. Det er mye som ikke er verdt det! Jeg får vondt i magen av å bruke så mye penger. Ansiktsbehandling, pedikyr og manikyr… det er en verden jeg knapt har opplevd. Noen bruker penger på det hver måned, og synes kanskje det er verdt det. Men det er det ikke for meg. Selv om jeg kanskje hadde fått færre rynker!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.