Tjener fett på vampyrer

Twilight-forfatter Stephenie Meyer kan le hele veien til banken.

STJERNEFORFATTER: Stephenie Meyer måtte signere autografer før premieren på «The Twilight Saga: Eclipse» 24. juni i Los Angeles.  (AP Photo/Matt Sayles)
STJERNEFORFATTER: Stephenie Meyer måtte signere autografer før premieren på «The Twilight Saga: Eclipse» 24. juni i Los Angeles. (AP Photo/Matt Sayles)Vis mer

||| (Dagbladet): De fire Twilight-bøkene har solgt over 100 millioner eksemplarer på verdensbasis og Meyer har tjent omlag 250 millioner kroner på suksessen. Det sikrer henne en andreplass på Forbes liste over verdens ti best betalte forfattere.

Filmatiseringen av bøkene har også vært en vellykka økonomisk affære. Trebarnsmoren fra Arizona debuterte som forfatter med boka «Twilight» i 2005.

Patterson tjener best Men det er krimforfatter James Patterson som håver inn mest penger. Ifølge Forbes har 63 år gamle Patterson tjent nærmere 440 millioner kroner det siste året. Patterson har skrevet 65 bøker i løpet av sin forfatterkarriere, den siste sammen med svenske Liza Marklund.

Harry Potter I en tid der bokbransjen bekymrer seg for konkurransen fra e-bøker og andre teknologiske nyvinninger, konstaterer det amerikanske magasinet at det i alle fall ikke står dårlig til på bestselgertoppene. Tilsammen tjente de ti best betalte forfatterne 270 millioner dollar de siste 12 måndene.

Tredjeplassen på lista er det spenningsforfatter Stephen King som sikrer seg med 213 millioner kroner i inntekt. Med på lista er også Harry Potter-forfatter J.K. Rowling. Hun havner imidlertid på sisteplass med vel 63 milloner kroner i inntjening på et år.