Tjener lommerusk på Spotify

- Knapt nok til en halv pils.

- SJOKKERENDE LITE: The Lionheart Brothers spiller på Øyanatt i kveld. De trodde Spotify ville gi mer penger i kassa. Foto: NINA HANSEN
- SJOKKERENDE LITE: The Lionheart Brothers spiller på Øyanatt i kveld. De trodde Spotify ville gi mer penger i kassa. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er et sjokkerende lite beløp, det er jo knapt nok til en halv pils, sier Audun Storset i The Lionheart Brothers.

Beløpet Storset snakker om er de 19 kronene plateselskapet deres, Racing Junior, har fått av streaming-tjenesten Spotify for 55 100 avspillinger av plateselskapets mest populære låter.

Plateselskapet Racing Junior hadde ved sist avregning fått inn cirka 380 kroner av Spotify, men som Racing-sjef Claes Olsen sier har heller ikke selskapet gitt ut en ny plate på et par år.

- Likevel ble jeg mildt sagt overrasket. For Grand Island-låta «Love in Decay», som i den perioden ble spilt 5180 ganger, fikk vi inn én krone og 66 øre. Det hadde vært bedre med ti nedlastinger på iTunes enn at over 5000 folk satt og hørte på låta gratis, sa Olsen til Dagbladet.no i går.

- Forventet merMusikkbransjen har lenge hatt håp om at Spotify skal bli deres måte å tjene penger på nedlasting av musikk, men selskapets første utbetalinger tyder på at få kroner drypper på musikerne.

- Jeg hadde sett for meg at det skulle generere litt mer enn et par kroner, sier Audun Storvik.En av grunnene til at tjenesten har gitt så lite avkastning kan være at svært mange brukere benytter seg av gratisversjonen. Den krever en invitasjon og inneholder reklame.- Noe av feilen ligger i holdningen til folk. Jeg skulle ønske man var mer villig til å betale for musikken man lytter til, sier Storvik.- Begynner å lureThe Lionheart Brothers er ikke alene i Norge om å ha tjent lite på musikktjenesten. Plateselskapet Indie Distribution, med blant annet metalbandet Enslaved i stallen, tjente 16 kroner og 64 øre på den første utbetalingen i februar. I mars økte sjekken til 97 kroner og 77 øre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.