Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tjener lommerusk på Spotify

- Knapt nok til en halv pils.

- SJOKKERENDE LITE: The Lionheart Brothers spiller på Øyanatt i kveld. De trodde Spotify ville gi mer penger i kassa. Foto: NINA HANSEN
- SJOKKERENDE LITE: The Lionheart Brothers spiller på Øyanatt i kveld. De trodde Spotify ville gi mer penger i kassa. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et sjokkerende lite beløp, det er jo knapt nok til en halv pils, sier Audun Storset i The Lionheart Brothers.

Beløpet Storset snakker om er de 19 kronene plateselskapet deres, Racing Junior, har fått av streaming-tjenesten Spotify for 55 100 avspillinger av plateselskapets mest populære låter.

Plateselskapet Racing Junior hadde ved sist avregning fått inn cirka 380 kroner av Spotify, men som Racing-sjef Claes Olsen sier har heller ikke selskapet gitt ut en ny plate på et par år.

- Likevel ble jeg mildt sagt overrasket. For Grand Island-låta «Love in Decay», som i den perioden ble spilt 5180 ganger, fikk vi inn én krone og 66 øre. Det hadde vært bedre med ti nedlastinger på iTunes enn at over 5000 folk satt og hørte på låta gratis, sa Olsen til Dagbladet.no i går.

- Forventet mer
Musikkbransjen har lenge hatt håp om at Spotify skal bli deres måte å tjene penger på nedlasting av musikk, men selskapets første utbetalinger tyder på at få kroner drypper på musikerne.

- IDIOTISK LITE: Øya-aktuelle Enslaved og gitarist Ivar Bjørnson (i midten bak) lurer på hva Spotify bruker pengene sine på. Foto: TINA KORHONEN
- IDIOTISK LITE: Øya-aktuelle Enslaved og gitarist Ivar Bjørnson (i midten bak) lurer på hva Spotify bruker pengene sine på. Foto: TINA KORHONEN Vis mer

- Jeg hadde sett for meg at det skulle generere litt mer enn et par kroner, sier Audun Storvik.

En av grunnene til at tjenesten har gitt så lite avkastning kan være at svært mange brukere benytter seg av gratisversjonen. Den krever en invitasjon og inneholder reklame.

- Noe av feilen ligger i holdningen til folk. Jeg skulle ønske man var mer villig til å betale for musikken man lytter til, sier Storvik.


- Begynner å lure

The Lionheart Brothers er ikke alene i Norge om å ha tjent lite på musikktjenesten. Plateselskapet Indie Distribution, med blant annet metalbandet Enslaved i stallen, tjente 16 kroner og 64 øre på den første utbetalingen i februar. I mars økte sjekken til 97 kroner og 77 øre.

Gitarist i Enslaved, Ivar Bjørnson, lar seg ikke imponere av summen utbetalt av Spotify.

- Det er et idiotisk lite beløp. Hvis det er det Spotify klarer å få ut, så burde det ikke være et eksperiment som foregår over så altfor lang tid, sier Bjørnson.

Likevel tror både Bjørnson og Audun Storset at Spotify er et konsept som kan fungere på sikt.

- Det er et veldig bra produkt. Spotify er på riktig spor, men det må videreutvikles mer, sier Storset.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Spotify i går

image: Tjener lommerusk på Spotify

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!