Tjener millioner på omstridt bok

Hege Storhaug kritiseres for sitt forenklede syn på islam, men tjener store penger etter å ha gitt ut omstridt bok.

REKORDSALG: Hege Storhaug fra Human Rights Service har trykket opp 17 000 eksemplarer av sin seineste bok. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
REKORDSALG: Hege Storhaug fra Human Rights Service har trykket opp 17 000 eksemplarer av sin seineste bok. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Totalt er opplaget nå på 17000, jeg har aldri vært i nærheten av sånne tall før. Jeg har truffet tidsnerven, sier Hege Storhaug.

28. oktober kom hennes seineste bok, «Islam. Den 11. landeplage», her setter hun fram påstander om at Europa er i en sivilisasjonskamp, og at vestlige verdier trues av islam.

Mange skrivefeil Boka ble først sendt til Aschehoug forlag, men Storhaug følte at hun ikke kunne vente på en vanlig bokprosess. Hun valgte derfor selvpublisering og bestilte 3000 eksemplarer. De første bøkene forsvant med en gang, og under to måneder etter lanseringen, er femte opplag bestilt.

- Første opplag er et klenodium med mange skrivefeil. Jeg rettet en del i andre opplag, men nå har jeg bare gitt opp. Man ser at det var en hasteutgivelse, sier forfatteren.

Kontroversiell Hege Storhaug er kjent som en kontroversiell samfunnsdebattant og islamkritiker. For tida er kontroversene rundt henne mange.

Informasjonslederen i Human Rights Service (HRS) ligger for tida i toppen av VGs årets navn-kåring på nett, noe som har fått flere til å kreve henne strøket fra lista. Hun ble nylig utestengt fra Facebook, og i avisspaltene diskuterer folk hennes omstridte påstander om islam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer