Tjener rått på frykt

LOS ANGELES (Dagbladet): Mel Gibson har skremt amerikanere inn i kinosalene de siste månedene. Nå forsøker han seg i Norge med den overnaturlige filmen «Signs».

Den kjente australske skuespilleren og sjubarnspappaen trodde neppe at hans siste film, «Signs», ville bli en slik hit på kino, da han inviterte pressen i Hollywood til pressekonferanse.

Håver inn

I flere uker har filmen nå dominert kinoene i USA, og over 213 millioner dollar har Gibson tjent sammen med blant andre Joaquin Phoenix og regissøren M. Night Shyamalan - bare i USA.

Dette til tross for slappe kritikker. Ikke rart fyren får gjennom sine lønnskrav på 25 millioner dollar hver gang han forhandler om ny film.

Og når filmselskapene er så villige til å bla opp for ham, er det også vanskelig å trappe ned. Ikke før han igjen har sagt at han vil stå mindre foran filmkameraene, er han i gang med en ny film. Nå forbereder han seg på å spille i «Den syngende detektiv».

Skeptisk

Den troende katolikken tror på krefter utenom det jordiske, men at romvesener lager sirkler i kornåkrer, som i «Signs», har han ingen tro på. Han har i alle fall ikke oppdaget noen slike i sine egne kornåkrer ved ranchen i Montana, der familien bruker mye tid.

- Hvis det er noen der ute som vil ha kontakt med oss, så ville de vel heller ha kommet og tatt en kopp te? Nei, selv om merkelige ting har skjedd i åkrer og liknende over natta, er jeg skeptisk til å tro på slike overnaturlige ting, sier Gibson.

- Vær tålmodig

Gibson har også vært ganske åpen om sitt privatliv i flere intervjuer, og ikke minst i forhold til alle utfordringer et ekteskap byr på. Han er overbevist om at tøffe tider i privatlivet har gjort ham sterkere.

- Jeg har vært gift med samme kvinne i 22 år, og det har vært oppturer og nedoverbakker. Det ser ut som mange tror det er enklere å hoppe av for å finne en ny partner, men da må du jo starte på nytt igjen og gå gjennom alt på nytt igjen, sier Gibson.

- Jeg synes folk bør være mer tålmodige når de velger å gå inn i et forhold. Ikke gi opp så lett. Det blir bare for enkelt.

POPULÆR:</B> Mel Gibson får 25 millioner dollar, vel 190 millioner kroner, pr. film han spiller i. Ikke så merkelig at han har problemer med å si nei til roller. - Men jeg vil snart bli mer å se i regissørstolen enn foran kamera, gjentar Gibson. Nå er han aktuell med filmen «Signs» på kino i Norge.