Tjener seg søkkrike på rettssak

Dan Brown vitner denne uka - og kronene ruller inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tirsdag ble retten nok en gang satt i London High Court i rettssaken om «Da Vinci-koden». Dan Brown skal selv vitne denne uka.

Men uansett utfallet av saken tjener alle parter på rettssaken: Random House utgir både forfatterne som saksøker forlaget Browns bøker og Dan Brown.

Millionopplag

Forfatterne av sakprosaboka «Hellig blod, hellig gral» fra 1982 har saksøkt Random House for brudd på åndsverkloven. De mener Brown har begått «intellektuelt tyveri» av flere opplysninger, men særlig ideen om at Jesus fikk barn med Maria Magdalena.

Forfatternes krav lyder på ti millioner pund, eller i overkant av 120 millioner norske kroner. I forrige uke hevdet Random Houses forsvarer at disse ideene er for generelle til at de kan stjeles.

Random House har allerede tjent i bøtter og spann på Dan Browns bestselger «Da Vinci-koden», og forlaget forteller at det verdensomspennende salget av «Da Vinci-koden» nå går over 40 millioner eksemplarer.

Men forlaget har også tjent gode penger på «Hellig blod, hellig gral». Ifølge The Guardian har boka solgt i over to millioner eksemplarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer