Tjenestedirektivet splitter regjeringen

«Jeg hadde håpet at dette var den berømte dråpen som fikk Sp til å trekke seg fra regjeringen. Men dessverre ...

JC

«Dette er et direktiv som bidrar til lave og synkende lønninger hos dem som allerede er nederst på lønnsstigen, pga. konkurranse fra andre land med lavere lønninger for «arbeidere» (dvs. hele Europa). Så håndverkere, omsorgsarbeidere og ufaglærte går dystre tider i møte. Men de tenkende klasser skal jo pusse opp badet av og til. Og de sektorene hvor vi virkelig sliter med høye lønninger: leger, tannleger, byråkrater, osv, skal fortsatt skjermes. Det skal fortsatt koste noen tusenlapper for en rotfylling. I lys av dette burde kanskje Arbeiderpartiet vurdere å endre navnet sitt til kun «Partiet».

Rufus

«Denne globaliseringen er ikke noe for oss. De får globalisere seg de som vil, men vi trenger vår uavhengighet. Norge ut av EØS!

Christian Pettersen«Er så glad at vi har en slik sammensveiset regjering ... Seriøst, hvordan kan de fortsatt tviholde på regjeringssamarbeidet når de gang på gang er uenige om fundamentale saker?

Richard«Tjenestedirektivet vil si at fremmedarbeidere, typisk polakker som jobber her, vil kunne bli lønnet etter «hjemlandets lønnssatser». Problemet med dette er selvsagt at de fleste andre land er lavkostland i forhold til Norge, og at arbeiderne i praksis blir slaver som bare må dra rett hjem på brakka etter endt arbeidsdag fordi selv en kinobillett blir rådyr for dem.

Thomas Henden