Tjente 15 millioner på garasjesalg

Elton John ville kvitte seg med noen gamle ting han ikke hadde bruk for lenger.

Elton John er ikke ukjent med konseptet å bruke penger. Slikt blir det overfyllte kjellerboder og stuevegger av.

Eltons leilighet i fasjonable Holland Park i London var moden for oppussing i en litt mindre overdådig stil. Dermed var veien til en auksjon kort. Alt innbo gikk under hammeren på Sothebys.

Den dyreste gjenstanden som ble solgt fra Eltons London-hjem var et portrett av Løytnant George Dyer malt av James Northcote i 1817, skriver Ananova. Oljemaleriet innbragte 55.200 britiske pund eller over 660.000 norske kroner. I tillegg til en rekke malerier ble en rekke Biedermeier-møbler solgt til høystbydende. Disse møblene ble samlet inn under 1990-tallet da Elton John slet for å kvitte seg med rusproblemene.

Men Elton-fans med litt grunnere lommer kunne også sikre seg en og annen godbit på auksjonen. Den billigste gjenstanden var en kandelaber til 96 pund, eller i overkant av tusen kroner.

Dette er på ingen måte første gang Elton gjør det mange andre også burde gjøre: Kvitte seg med alt man ikke har bruk for, og kanskje tjene noen kroner i tillegg. Første gang Elton John solgte overskuddet fra hjemmefronten var i 1988. Da kvittet han seg med 2000 overflødige gjenstander, smykker og kunstverk.

NOEN HØYERE: Elton Johns innbo ble solgt på Sothebys i London.