Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tjente 3 mill. på fjortiser

Ei plate med fire svenske tenåringer som synger Abba-sanger, har passert tre millioner solgte på verdensbasis. På det tjente Ole Evenrud én krone pr. solgte A-Teens-album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Evenrud sitter igjen med en pen slant for sin innsats som produsent på A-Teens' to singler, «Dancing Queen» og «Mamma Mia». Evenrud har også produsert en tredje låt, «SOS», på albumet «The Abba Generation».

- Suksessen er stas for meg, så klart. Jeg gratulerer alle som klarer å selge tre millioner plater, jeg, sier Evenrud med et flir.

Trippel Lene Marlin

I forrige uke passerte «The Abba Generation» 500000 solgte i USA. Dermed kan Evenrud som en av ytterst få norske musikere henge ei amerikansk gullplate på veggen hjemme i Halden. Totalt beregner han at Abba-prosjektets suksess vil innbringe ham en inntekt på tre millioner kroner - før skatt.

- Dette er den desidert største suksessen jeg har vært med på noen gang. A-Teens-plata har vel solgt noe sånt som tre ganger så mye som Lene Marlin-skiva, sier Evenrud.

Fire fjortiser

A-Teens ble satt sammen for to år siden av et svensk plateselskap som hadde den glupe ideen å pakke inn de gamle Abba-slagerne med ansiktene og dansingen til fire fjortiser.

Marie Serneholt (17), Sara Lumholdt (15), Dhani Lennevald (16) og Amit Paul (16) gikk på en showskole i Stockholm. Via en audition ble de plukket ut til prosjektet.

Bakmennene i Stockholm Records satset først på navnet Abba Kids. Men Abba Teens ble funnet mer passende.

- Björn Ulvaeus ga sin tillatelse til bruken av Abba Teens-navnet. Men da den nye versjonen av «Mamma Mia» eksploderte på de svenske hitlistene, fikk Benny Andersson kalde føtter. Man legger seg ikke ut med Björn og Benny, derfor ble navnet til slutt A-Teens, forteller Evenrud.

- Jeg er ikke i tvil om at et liknende konsept hadde vært kontroversielt i Norge. Det er bare for kommerst. Men i Sverige har man ingen slike sperrer, understreker suksessprodusent Evenrud.

I november kommer A-Teens med en ny singel, «Bouncing (Off The Ceiling)».

Nå går konseptet ut på at man ikke lenger skal spille inn Abba-låter...

ABBA ANNO 2000: A-Teens ble satt sammen for to år siden av et svensk plateselskap som hadde den glupe ideen å pakke inn de gamle Abba-slagerne med ansiktene og dansingen til fire fjortiser. Dhani Lennevald, Marie Serneholt, Sara Lumholdt og Amit Paul utgjør 2000-versjonen av Abba.