Tjente bare 171600

Aqua-Lene er god for nærmere 100 millioner kroner, men bare 62823 kroner betalte hun i skatt til kommunen hun vokste opp i. Ifølge skattetallene fra den lille Vestfold-kommunen Ramnes var Lenes inntekt på 171600 kroner.

Popstjernen har dessuten null i formue, i alle fall ifølge skattetallene for 1997 til Ramnes likningskontor.

Riktignok har Lene Nystrøm (24), som har solgt over 12 millioner eksemplarer av albumet «Aquarium», bare skattet til kommunen fram til 31. august 1997. Da meldte hun flytting til London - og det er her pengene ligger. Hvor mange millioner hun har spart på å flytte pengene til Storbritannia, kan man bare spekulere i.

Ingen ekstra millioner

I dag ligger de årlige skatteinntektene til Ramnes rundt 36 millioner kroner, og kommunen kunne ha fått betydelig økte skatteinntekter hvis Norges mest internasjonale popstjerne hadde skattet til hjemkommunen.

- Det er klart det hadde vært kjærkomment med flere skattekroner, men vi hadde ikke på forhånd regnet med ekstra skatteinntekter fra Aqua-Lene, sier rådmann i Ramnes, Vidar Valumrød, til Dagbladet.
Han legger imidlertid ikke skjul på at han hadde håpet det hadde dryppet noen ekstra kroner fra toppartisten. .

Rådmannen hadde også håpet at Lene Nystrøm skulle skatte til Ramnes for 1998 - året da pengene virkelig strømmet inn til Lene og hennes tre danske drenger, men dette viser seg å være drømmetenkning.

- Hjelper på

For Ramnes' eneste skatteflyktning har fått godkjent flytting før 1. november 1998, noe som betyr at hun ikke skatter til Ramnes i år. Dette har hun fått godkjent til tross for at selve registreringen først ble gjort i mars i år.

Aqua-gjengen er til sammen god for flere hundre millioner. Penger liker de ikke å snakke om, selv om de ikke legger skjul på at pengene har strømmet inn.

- Vi aner ikke hvor mye vi har tjent, og enten du tror det eller ei: Det er helt sant, sa Søren Rasted da Dagbladet møtte bandet i København nylig.

Pengene har imidlertid bare forandret litt av livet til Aqua-gjengen, hevder Lene Nystrøm.

- Det frigjør jo litt for familien og slikt. Det er deilig å kunne gi tilbake noe av alt de har gitt meg.

GOD FOR MILLIONER:</B> Aqua-Lene har blitt millionær med suksessen til supergruppa. Men det drypper ikke på hjemkommunen av den grunn.