Tjente fett på Diana-CD

Akers Mic i Bergen har tjent oppimot kroner 24,50 på hver plate de har solgt av Elton Johns «Candle In The Wind 1997», til tross for at inntektene skulle gå uavkortet til Prinsesse Dianas minnefond. - Helt uakseptabelt, sier Akers Mic-sjef Trond Wikborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Løftene var krystallklare fra alle ledd da Elton John spilte inn den nye versjonen av «Candle In The Wind»: Ingen skulle ha fortjeneste på hyllesten til avdøde prinsesse Diana, «Englands Rose». Alt skulle gå til minnefondet etter den folkekjære prinsessen.

Singelen danket nylig ut Bing Crosbys legendariske «White Christmas» som tidenes mest solgte. I Norge er singelen solgt i 171000 eksemplarer, og på verdensbasis har over 30 millioner mennesker kjøpt Elton Johns Diana-hyllest.

«En glipp»

Plateselskapet PolyGram rådet butikkene til å legge seg på 59 kroner per singel. Likevel solgte Akers Mic i Bergen suksessplata til 79 kroner.

- Jeg ser jo at det ikke akkurat er noe å slå seg på brystet av, innrømmer butikksjef Arne Odland overfor BergensAvisen.

Det er hans sjef, Trond Wikborg, helt enig i:

- Dette er en glipp. CD-singlene er i de øvrige Akers Mic-butikkene solgt for mellom 49 og 55 kroner. Dette er for øvrig under anbefalingen fra plateselskapet, sier Wikborg, som tilbakeviser Odlands påstand om at Akers Mic-butikken i Bergen har solgt rundt 500 av Diana-singelen. Wikborg mener at butikken i Bergen har solgt 3,56 prosent av det totale uttaket som hele kjeden har gjort. Han antyder at Akers Mic til sammen har solgt om lag 6000 av singelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer