Kurt Nilsen:

Tjente fett på villasalg

Artisten kan le hele veien til banken etter salget av bergensvillaen.

HÅVER INN: I et intervju med Bergens Tidende røper Kurt Nilsen at han har solgt villaen i Bergen godt over takst - og at det i år blir endelig stopp for de tradisjonsrike julekonsertene. Foto: Thomas Andersen / TV 2
HÅVER INN: I et intervju med Bergens Tidende røper Kurt Nilsen at han har solgt villaen i Bergen godt over takst - og at det i år blir endelig stopp for de tradisjonsrike julekonsertene. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert

I 2020 kjøpte musiker Kurt Nilsen (43) en villa med hage og svømmebasseng i Steinsviken i Bergen for 7,1 millioner kroner. Da flyttet han og kjæresten Oda Riverud tilbake til byen mellom de syv fjell.

I vår ble villaen lagt ut for salg med en prisantydning på 8,9 millioner. Ifølge Bergens Tidende endte salgsprisen til slutt på 11,9 millioner. Det betyr at 43-åringen satt igjen med en solid gevinst - etter å ha solgt huset for 3 millioner kroner mer enn prisantydningen.

- Det må jo bety at jeg gjorde et godt stykke arbeid, sier Kurt Nilsen til avisa.

Pusset opp

«Idol»-vinneren forteller videre at coronapandemien åpnet for at han fikk tid til å gi villaen ei skikkelig overhaling.

- Det var egentlig planen hele tiden å selge huset. Jeg kjøpte det rett før coronaen. Da Norge først stengte ned, fant jeg ut at jeg kunne pusse det opp skikkelig. Det var jo ikke annet å gjøre. Men jeg visste fort at det ikke var der jeg ville være resten av livet, sier artisten til avisa.

SKUESPILL: I «Hver gang vi møtes» spiller Marion Ravn rollen som jomfru Maria, og «føder» Jesusbarnet, spilet av Kurt Nilsen. Video: TV 2 Vis mer

Han og Riverud har ikke funnet et nytt hus, og tilbringer derfor nå mye tid på hytta i Sløvåg i Gulen. Kjæresteparet stresser heller ikke med å finne nytt tak over hodet. Planen er at de skal fortsette å bo i den populære artistens fødeby, røper Nilsen overfor Bergens Tidende.

Setter stopp

I intervjuet avslører Nilsen også at han i år setter stopp for de tradisjonelle julekonsertene han turnerer landet rundt med hver vinter. På grunn av coronatiltak og strenge plassbegrensninger i kulturbransjen, har avslutningsturneen blitt utsatt to år på råd.

- Egentlig skulle årets turné være den siste, men dette året ble liksom litt halvgjort og spesielt. Så da blir neste år det siste, sa Nilsen til VG i 2020, og forklarte videre at en epoke i karrieren gikk mot slutten:

- Og jeg har lyst til å gå ut av den epoken både med verdighet og med et smell - eller på topp, om du vil. Da føler jeg at turneen også må være fullkommen, men det er den ikke i år, fortalte han for to år siden.

43-åringen har holdt julekonserter siden 2010 - men i år er det altså slutt en gang for alle.

Kurt Nilsen fikk sitt store gjennombrudd i 2003 da han slo ungpikeidolet Gaute Ormåsen (39) ut i «Idol»-finalen. Året etter tok han seieren i «World Idol».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer