Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tjente minstelønn for rollen i DiCaprios millionfilm

- Det er ikke dette du tjener penger på.

ULIK LØNN: I filmen «The Wolf of Wall Street» spiller Leonardo DiCaprio og Jonah Hill kamerater. Mens DiCaprio tjente over 61 millioner for sitt arbeid med filmen, fikk kollega Jonah Hill 370 000 kroner for sitt bidrag. Begge skuespillerene ble forøvrig nominert til hver sin Academy Award for sine prestasjoner i filmen. Foto: Scanpix
ULIK LØNN: I filmen «The Wolf of Wall Street» spiller Leonardo DiCaprio og Jonah Hill kamerater. Mens DiCaprio tjente over 61 millioner for sitt arbeid med filmen, fikk kollega Jonah Hill 370 000 kroner for sitt bidrag. Begge skuespillerene ble forøvrig nominert til hver sin Academy Award for sine prestasjoner i filmen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Filmen «The Wolf of Wall Street», som har premiere i Norge 31. januar, har høstet stålende kritikker og en rekke nominasjoner til prestisjetunge priser.

Hovedrolleinnehaver og produsent Leonardo DiCaprio fikk betalt omkring 61 millioner kroner for sitt arbeid med filmen, ifølge Huffington Post, mens kollega Jonah Hill, som spiller DiCaprios kamerat i filmen, ble tilbudt den absolutte minstelønna for skuespillere i Hollywood - 370 000 kroner før skatt og avgifter.

- De ga meg den laveste summen som er mulig. Det var deres tilbud, forteller Hill i et intervju med radioverten Howard Stern og fortsetter:

- Og jeg sa «jeg signerer papirene i kveld. Faks meg papirene i kveld!» Jeg ville signere så fort som mulig slik at de ikke ombestemte seg.

Minstelønn Summen er ifølge Hill minimumslønna som er tilllatt i henholdt til bransjeorganisasjonen Screen Actors Guilds retningslinjer.

Men for Hill var det ikke pengene som var avgjørende for at han ville spille i «The Wolf of Wall Street», han var nemlig desperat etter å få jobbe med den legendariske filmskaperen Martin Scorsese.

- Jeg ville solgt huset mitt og gitt ham alle pengene mine for å få jobbet med Scorsese, forteller han i intervjuet.

- Det er ikke dette du tjener penger på. Du gjør filmer som «22 Jump Street» og lignende for å få betalt husleia. For denne filmen ville jeg gjort hva som helst for en rolle. Og jeg ville gjort det igjen uten å tenke, legger han til.

Nominasjoner Selv om Jonah Hill ikke tjente de helt store pengene i Hollywood-sammenheng er det likevel mye han kan kose seg over etter filmlanseringen. Skuespilleren har fått enormt gode kritikker for sine prestasjoner i filmen, og ble nominert til sin andre Academy Award for beste birolle.

«The Wolf of Wall Street» ble nominert til hele fire Academy Award-priser i kategoriene beste spillefilm, beste regissør, beste birolle og beste mannlige skuespiller.

Det kostet 610 millioner kroner å spille inn filmen og siden verdenspremieren 25. desember har den innkassert over en milliard kroner, ifølge New York Post.

«The Wolf of Wall Street» er basert på memoarene til Jordan Belfort, som i filmen spilles av Leonardo DiCaprio, og historien beskriver den glamorøse og skruppelløse livsstilen til businessmennene Belfort og Danny Porush som til slutt endte i fengsel.

Hele Norges coronakart