DEBATT

Tjomlids skepsis på ville veier

Det hadde vært fint for alle, både mennesker og andre vesener, om Tjomlid hadde rett om menneskeskapt stråling. Men det har han ikke.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I sitt tilsvar til vår artikkel «Veksten i menneskeskapt stråling setter liv på spill» (Dagbladet.no 24. august) mener Gunnar Roland Thjomlid at vi bør beskyttes mot våre bekymringer. Vi mener motsatt, at vi - også Tjomlid - trenger beskyttelse mot skadelig påvirkning fra elektromagnetiske felt (EMF). Mens klimatrusselen er vanskelig å beskytte seg mot uten globale tiltak, er det mye enklere med EMF. Men det fordrer at vi starter med å erkjenne problemet.

Til det trengs det faglige bidrag fra det vi måtte ha av ekspertise her i landet: fysikere, cellebiologer, biofysikere, miljømedisinere, ornitologer, insektsforskere eller botanikere som har satt seg inn i forskningsmaterialet og kan bedømme det, eller vil gjøre det på oppfordring.

Det hadde vært fint for alle, både mennesker og andre vesener, om Tjomlid hadde rett. Men det har han ikke. Å gå i rette med ham punkt for punkt, ville trette ut enhver leser. Vi viser heller tilbake til de fire forfatternes artikkel - som du finner som PDF-fil med alle våre referanser og utfyllende påstander HER - så får enhver selv vurdere om våre påstander hviler på trygg grunn, og hvordan det står til med Tjomlids. Og så kommenterer vi to som raskt hadde anledning til å hive oss om og skrive, bare på noen overordnede punkter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.