Tjukke og late?

- Feilen ligger ikke hos jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  • Les også: Nettmøte med Eivor Øvrebø på torsdagMODELLER:
I gårsdagens Dagblad beskylder modellmamma Eivor Øvrebø norske modeller for å være tjukke og late. I motsetning til Øvrebøs favorittmodell Kate Moss, som «har en perfekt kropp, perfekte mål og er unik». Moss regnes som undervektig ifølge WHOs vurderinger. Dette er altså idealet om «den perfekte kropp» Øvrebø ønsker å selge til norske jenter.

Det interessante med Øvrebøs utspill er at det viser hvor sykt det skjønnhetsidealet som selges oss faktisk er: Selv ikke norske toppmodeller klare å komme seg gjennom nåløyet og regnes som «perfekte» nok.

Det er ikke noe nytt at modellbransjen er med på å bygge opp under idealer som beviselig er med på å gjøre folk syke. Idealene man blir fortalt at man skal ligne på er uoppnåelige og selv bildene av modellene vi måler oss selv mot er retusjerte og fiksa på før de når våre øyne. Dagens ideal er sykelig. For jenter i Europa er spiseforstyrrelser den vanligste dødsårsaken etter ulykker og kreft. Et overdrevent fokus på kropp og utseende på mote og skjønnhetsindustriens premisser, er ikke bare skadelig for selvtilliten, men for unge jenters helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer