Tjuvstart for Oasis

PARIS (Dagbladet): Oasis tjuvstartet sin store turné, som blant annet inkluderer Quart-festivalen i Kristiansand 6. juli, på den parisiske nattklubben Bataclan i går. Og kom ned på jorda.

2000 privilegerte fikk oppleve Oasis live i går kveld i stemningsfulle gamle Bataclan. Konserten var utsolgt fra gruppas leder Noel Gallagher annonserte den i januar. I mellomtida har albumet «Standing on the Shoulder of Giants» solgt i to millioner eksemplarer.

Oasis' ivrigste fans ble ikke skuffet, men gruppa er ikke lenger hva den var. Ifølge avisa Libération er gutta skygger av seg selv. Og de innrømmer det nesten.

- Vi har aldri påstått at vi skulle skape revolusjon, snu opp ned på musikken og forandre verden. Jeg har endret min egen verden og det er nok, sier Noel Gallagher.

Uten stoff


Han har vært clean, uten stoff, i to år. Og forlangte avhold av resten av gjengen. Paul «Bonehead» Arthurs og Paul «Guigsy» McGuigan trakk seg. Lillebror Liam ble, og sang i går med sin karakteristiske hese stemme. En ny gitarist, Gem, og en ny bassgitarist, Andy Bell, var helt med.

- Musikalsk er det en fersk start, sier Noel Gallagher, som ikke er opptatt av hvor mange plater Oasis selger, bare det er nok til å lage en ny.

De gamle best


- Vi var den største gruppa i 90-åra, men nå er det et annet tiår. Oasis er en annen gruppe med en annen holdning, sier Gallagher. Gruppa er kommet ned på jorda, og overbeviste mest i gamle låter som «Supersonic» og «Stand By Me».

Da grenset stemningen mot hysterisk, og Liam Gallagher tok av seg brillene og tørket svetten mens storebror Noel tok over med «Sunday Morning Call». Det kunne minne om gode gamle dager da brødrene var rockestjerner de luxe, som de synger om i «Rock'n' Roll Star». Det er jo ikke så lenge siden.

I FORM: Liam Gallagher og broren Noel (t.h.) tjuvstartet turneen i går kveld.