Tjuvstart til 30 000 kroner

OSLO KONSERTHUS (Dagbladet): Unnskyld, men Julemusikantene har tjuvstartet i år. Det er bra, ettersom våre tre konserter har innbrakt i overkant av 30 000 kroner til Frelsesarmeen. I går kveld stilte Stephen Ackles opp på kort varsel. Han koret inn rundt 2 500 kroner. På 15 minutter. Utenfor Oslo konserthus.

Julemusikantene åpnet torsdag kveld med Wenche Myhre i Asker sentrum, og fortsatte på Egertorget i Oslo fredag formiddag der CC Cowboys var i aksjon. I går var det Stephen Ackles' tur. Han ble hyret inn for å skape en god ramme rundt Frelsesarmeens årlige julekonsert, «En ny sjanse», i Oslo Konserthus. Ackles og barnekoret klarte det atmosfæriske med glans.

Nå er jo da også sanger som «Nå tennes tusen julelys», «Et barn er født i Betlehem» og «Glade jul» noe alle har et sterkt forhold til, så vel kristne som uteliggere som hockeyspillere og en og annen bankdirektør.

Trekkspill-Karl

Stephen Ackles i smoking og rose i knapphullet viste at også en som jobber innenfor faget rock'n'roll av den gamle sorten, klarer overgangen fra full pianorulle til stille korsang svært bra. Spesielt når Karl Fredrik Lund, 50 år som armésoldat og musiker, tok fram trekkspillet.

- Jeg spiller trekkspill og kornett. I fjor spilte jeg inn hele 20 000 kroner ute på gata, penger som kom godt med til Frelsesarmeen. Men du må få med at jeg egentlig spiller i band, sier Karl Fredrik og smiler.

Smile hadde Frelsesarmeen også god grunn til. Tidligere år har de hatt én julekonsert i Konserthuset, i år ville de prøve med to. Det ble en suksess med nesten to fulle hus. Stephen Ackles var med på begge konsertene pluss at han stakk ut i pausen for å være med oss som Julemusikantene. Takk for det.

Artist-galla

- Det er hyggelig å gjøre litt tyngre ting enn bare å spille på lokalet, det er derfor jeg alltid er med når Frelsesarmeen har sine årlige julekonserter i Oslo Konserthus.
Jeg har stor respekt for armeens arbeid, men denne lille konserten kom brått på. Neste år skal vi gjøre noe mer, sier Stephen Ackles, mens rundt 1 000 mennesker skrider inn for å benke seg ned i storstua.
Her ventet artister som Trang Fødsel, Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen, Sigmund Groven og Bertine Zetlitz pluss Lasse Kolstad som tok for seg juleevangeliet. Armeens julekonsert sendes på NRK1 førstedag jul, dagen etter dagen, som stadig kommer nærmere og nærmere en lommebok nær deg.

Men før lommeboka skriker at den vil spole hverdagen tilbake igjen til forrige lønningsdag, skal Julemusikantene sørge for et lite avbrekk i maset.

Vi skal være gateklare med musikk med mening fram til lille julaften. Så har du noen kroner å avse til Frelsesarmeens prosjekter i inn- og utland, blant annet i St. Petersburg (kulturdugnad denne helga også), ja, da sier vi takk. Alle money drar, og så sees vi på Egertorget førstkommende torsdag klokka 17.00. Trang Fødsel er da våre gjester.
OBS: Nå tennes tusen julelys på jorden mørk og kald, og tusen, tusen stråler og i Himlens høye hall. Har du husket å tenne det første advent?