Tjuvstartet Harry Potter-salget

Sommervikar solgte utstillingseksemplar i Tromsø.

Til tross for at enorme ressurser er brukt for å forhindre at leselystne Harry Potter-fans får tak i den siste boka før utgivelsen, startet en bokhandel i Tromsø salget over disk allerede onsdag.

Først natt til lørdag klokken 01:01 kan salget av den sjuende og siste Harry Potter-boka starte. Det britiske forlaget Bloomsbury skal ha brukt 117 millioner kroner på sikkerhetstiltak som skal hindre at folk får kloa i den etterlengtede boka tidligere, men det var tydeligvis ikke nok.

For allerede onsdag formiddag spaserte Arne Holmen (36) og datteren Natalie Severinsen (17) ut fra bokhandelen i Akademisk Kvarter i Tromsø med boka i handleposen.

– Det er jo litt kult å være blant de første i verden som har boka, sier Holmen til Bladet Tromsø, mens datteren forberedte seg på en natt uten mye søvn.

Boka de fikk kjøpt var et utstillingseksemplar, og salgsglippen skyldes ifølge avisa ferievikarer som ikke har fått instruksjoner om salget av «Harry Potter and the Deathly Hallows».

(NTB)

LES OGSÅ:

DE FORSKJELLIGE OMSLAGENE: Omslaget til høyre er fra den amerikanske versjonen av boka. Det til venstre er det britiske, beregnet på barn, mens det i midten er en voksnere versjon. Det er de britiske versjonene norske kjøpere vil få tilbudt fra og med i natt. Foto: BLOOMSBURY og SCHOLASTIC
DE FORSKJELLIGE OMSLAGENE: Omslaget til høyre er fra den amerikanske versjonen av boka. Det til venstre er det britiske, beregnet på barn, mens det i midten er en voksnere versjon. Det er de britiske versjonene norske kjøpere vil få tilbudt fra og med i natt. Foto: BLOOMSBURY og SCHOLASTIC Vis mer
EN AV DE IVRIGSTE: <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2007/07/20/506706.html">Fredrik Fossum (17) skal lese uten stopp</A> når han får kjøpt den sjuende Harry Potter-boka i natt.