«TLC»-stjerne drept i bilulykke

Lisa «Left Eye» Lopes fra den amerikanske R&B-gruppa TLC ble drept i en bilulykke i Honduras i går.

Den amerikanske artisten Lisa «Left Eye» Lopes, kjent fra jentetrioen bak superhits som «No Scrubs», «Waterfalls» og «Never Be The Same Again», døde i en bilulykke mens hun ferierte i Honduras torsdag kveld. Ifølge TLCs manager Bill Diggins ferierte Lopes ofte i det mellomamerikanske landet, melder CNN.

Dødsbudskap over telefon

Diggins ble underrettet om ulykken per telefon fra tjenestemenn i Honduras torsdag kveld (amerikansk tid). Ifølge manageren var det sju andre personer i kjøretøyet da ulykken skjedde. Lopes skal ha blitt drept umiddelbart, men ingen andre skal ha kommet til skade.

- Vi har alle vokst opp sammen, og vi var som en familie. I dag har vi mistet vår søster, sier de resterende to TLC-jentene Tionne «T-Boz» Watkins og Rozanda «Chilli» Thomas i en offisiell uttalelse fra Diggit Entertainment.

- Ingen ord kan beskrive den sorgen jeg føler for dette ytterst tragiske tapet, sa sjefen for TLCs plateselskap Arista Records, Antonio «L.A.» Reid, da han var blitt gjort kjent med dødsfallet. Reid har kjent de tre jentene i over ti år.

- Lisa var ikke bare en talentfull musiker, men i enda større grad som en datter for meg. Mine tanker og bønner går til Lisas familie og venner, sa Reid.

Turbulent forhold

Lopes fikk ikke bare spaltemeter for sine musikalske evner. Også hennes privatliv var gjenstand for stor oppmerksomhet.

På midten av nittitallet skapte hun overskrifter gjennom det turbulente forholdet til fotballspilleren Andre Rison. Det kulminerte da Lopes i 1994 tente på Risons hus.

Forholdet tok imidlertid ikke slutt, og paret annonserte giftermål i fjor. I siste liten ble bryllupet avlyst.

Solokarriere

Lopes hadde nylig gått solo med albumet «Supernova».

Lopes klatret til stjernehimmelen sammen med barndomsvenninnene i TLC, som har navn etter de tre jentenes initialer. Gruppa har nettopp spilt inn et nytt album som etter planen skulle lanseres seinere i år.

Lopes' begravelse finner sted i Atlanta.