UEKTE BARN: Fiona Tan instruerer den unge jenta som spiller Cornelia i den korte filmen «Nellie». Tan fabulerer fritt rundt fortellingen om Rembrandts datter født utenfor ekteskap, og som emigrerte fra Amsterdam til Jakarta på 1600-tallet.
UEKTE BARN: Fiona Tan instruerer den unge jenta som spiller Cornelia i den korte filmen «Nellie». Tan fabulerer fritt rundt fortellingen om Rembrandts datter født utenfor ekteskap, og som emigrerte fra Amsterdam til Jakarta på 1600-tallet.Vis mer

To aktuelle utstillinger som gir oss en verden i bilder, og en verden av bilder

Azar Alsharif og Fiona Tan viser vidt ulik tilnærming til fotografi og bilder. De to utstillingene i Oslo har likevel flere interessante overlappinger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

To aktuelle utstillinger i Oslo gir oss en verden i bilder, og en verden av bilder. De er vidt ulike, men likevel med overlappinger relevante nok til at det føltes naturlig å tenke om dem samtidig: to kvinner, to kontinenter, minner, og mennesker og bilders migrasjon og poesi.

Den ene fyller Museet for samtidskunsts førsteetasje med perfeksjonistisk video og funnet fotografi. Den andre inntar Kunsthall Oslos langt mindre rom i Barcode i Bjørvika, utelukkende med bilder og gjenstander hun har hentet fra forbrukskulturen, bearbeidet og satt sammen i nye kombinasjoner og sammenhenger.

«Grains of Golden Sand» er bergensbosatte Azar Alsharifs debut i Oslo, og utstillingen er ifølge Kunsthall Oslo en «totalinstallasjon» bestående av collager, skulptur og arkitektur.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn