Du leser nå Dagbladet Pluss

To år siden fotballfrelserens død

Deilig er jorda. Men tonen fra himmelen forstummet den dagen Odd Iversen døde. I dag er det to år siden.

Bilde tå'n Ivers: Odd Iversen mot Danmark i Vejle. Iversen og den kraftige danske forsvarspilleren støtte sammen slik at «Ivers» ble liggende bevistløs og båret av banen. Dette ble årets sportsbilde 1976, signert vår fotograf, Odd Wentzel.
Bilde tå'n Ivers: Odd Iversen mot Danmark i Vejle. Iversen og den kraftige danske forsvarspilleren støtte sammen slik at «Ivers» ble liggende bevistløs og båret av banen. Dette ble årets sportsbilde 1976, signert vår fotograf, Odd Wentzel.Vis mer

Romjula er tid for tradisjoner og for sentimentalitet. Det er tid for å reflektere rundt de viktige tingene, om menneskene som betyr noe for oss, om tider som skal komme og tider som har henrullet.

Derfor tenker jeg på Odd Helge Iversen.

Jeg tenker på at jeg aldri mer skal se min største helt igjen. Jeg skal aldri mer henge over gjerdet på ståtribunen på Lerkendal, på sprang for å storme banen i det dommeren blåser av for full tid. Jeg skal aldri mer spurte over den slitne gressmatta med kurs for møkkete og utkjørte spillere i svart-hvitt. Jeg skal aldri mer kjenne den gode følelsen av svett Ivers-rygg under håndflata. Klask, klask, «bra, Ivers, bra!» Jeg skal aldri mer vise at vi på tribunen tross alt var fornøyde med 1–0 over Os eller 1–1 mot Mjøndalen. Jeg skal aldri mer menge meg med heltene mine og føle at jeg er en del av laget ute på banen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.