To år til uten familie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FAMILIEGJENFORENING: I Dagbladet den 15.03.07, svarer Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet på mitt innlegg om alle som nektes familiegjenforening på grunn av de strenge underholdskravet. Hun fremhever at i forbindelse med fremleggelsen av ny utlendingslov i juni, vil regjeringen styrke flyktningkonvensjonen i norsk rett, slik at flere skal få status som flyktninger og således unntas underholdskravet. Og at kravet om underhold til dem som har fått oppholdstillatelse på humanitært grunnlag skal vurderes først etter at Stortinget har behandlet utlendingsloven. Vi er selvsagt positive til at personer som har rett til beskyttelse etter internasjonale forpliktelser skal få status som flyktninger. Ser vi på perioden 2004 - 2006 fikk 2.732 personer beskyttelsesvedtak i første innstans. I samme periode fikk 3.391 opphold på humanitært grunnlag. Fortsatt vil altså en relativt stor gruppe få opphold på humanitært grunnlag, også de som flykter fra borgerkrigsliknende tilstander og krigsherjede land. Ser vi på tallene for 2006 fikk 625 personer opphold på humanitært grunnlag, av de kom ca 30 % fra Somalia, Irak og Afghanistan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer