FLAMMENDE FALLOS: Missilene til Nord-Korea gjør verden til et ustabilt sted. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB Scanpix
FLAMMENDE FALLOS: Missilene til Nord-Korea gjør verden til et ustabilt sted. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB ScanpixVis mer

To atombombestater med egoforsmådde ledere vipper ut fallosrakettene og konkurrerer om å tisse lengst

Årets julefest hos CERN.

Meninger

Slik jeg oppfatter aktiviteten som foregår «der nede», er sammenstøtene som finner sted i CERNs partikkelakselerator i Sveits og Frankrike et av menneskehetens mer geniale påfunn. Forsøkene er viktige og gjør at verden og vår forståelse av den utvikles og beveges i riktig retning. Jeg stoler faktisk ganske mye på disse tilsynelatende smarte folka i hvite frakker, selv om de leker bilulykke med byggeklossene til universet, i en gigantisk, høyteknologisk metallsmultring.

I og med at CERN er litt som vitenskapens internasjonale farvann, smått utilgjengelig og ikke helt bundet til (fysikkens) gjeldende regelverk, må vi bare la dem dure på i fred, for CERN er spennende på en god, smart, skummel og pirrende måte. Selv om yrkesbeskrivelsen på papiret hører hjemme i en fantasifull og eksentrisk tegneserie beundrer jeg dem og sammenstøtene de står bak.

Sammenstøtene som nå foregår mellom USAs Donald Trump og Nord-Koreas Kim Jong-un er derimot dessverre verken avansert, intelligent, spiselig, velduftende eller beundringsverdig. Verden må holde pusten mens to atombombestater med egoforsmådde ledere vipper ut fallosrakettene og konkurrerer om å tisse lengst. Problemet er bare at de skvetter ned hele verden samtidig. Hvordan skal det internasjonale samfunnet løse dette?

Kan vi la CERN-folket ta over styringa, eller vil det medføre at jorda forsvinner? At mennesker som jobber dedikert med så avansert vitenskap kanskje mangler den erfaring og vilje som skal til for å lede nasjoner er som så, men heller vitenskapsmenn som jager svarte hull før lunsj og leter etter andre dimensjoner til middag, enn slåssing mellom to sosialt svarte hull med dårlig selvbilde, pappakomplekser, rare frisyrer og supermakt.

Forslag til fred på jord: La de to bukkeskallene smelle sammen i kontrollerte former. Under årets julefest i CERN, kan man lade partikkelakseleratoren med en luftig demagog og en lubben tyrann. La oss se hvilken dimensjon som åpner seg, eventuelt må lukkes. Det er snakk om to svarte hull som det er enkelt å fylle.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.