«Skam» sesong 3

To av «Skam»-skuespillerne klare for «Skavlan»

Har sagt «ja» til Fredrik Skavlan før ny sesong. 

SKAL INTERVJUES: Frida Josefine Pettersen (nummer to fra venstre) spiller karaktren Noora i «Skam». Hun og seriekollega Tarjei Sandvik Moe blir fredag å se i talkshowet «Skavlan». Bildet er fra Gullruten tidligere i år, der jentegjengen i «Skam» delte ut pris. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKAL INTERVJUES: Frida Josefine Pettersen (nummer to fra venstre) spiller karaktren Noora i «Skam». Hun og seriekollega Tarjei Sandvik Moe blir fredag å se i talkshowet «Skavlan». Bildet er fra Gullruten tidligere i år, der jentegjengen i «Skam» delte ut pris. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens «Skam»-abstinensene herjer som verst landet over, uten informasjon om når sesong tre kommer eller hva som skjer med William, har en profilert NRK-programleder klart å sikre seg en bit av kaka.

Tirsdag ettermiddag offentliggjorde «Skavlan» sin Instagram-profil at han får to svært populære gjester til sitt studio i Stockholm denne uka.

Karakterene Noora Sætre og Isak Valtersen fra suksesserien «Skam», spilt av Frida Josefine Pettersen og Tarjei Sandvik Moe, skal gjeste det skandinaviske talkshowet.

Bekrefter

Pressekontakt for «Skavlan», Maria Stangeland, bekrefter overfor Dagbladet at de unge skuespillerne blir å se i fredagens episode av talkshowet.

Skuespillerne som er med i serien har tidligere blitt instruert av NRK til ikke prate med pressen.

Håkon Moslet, redaksjonssjef i P3, forteller til Dagbladet at de har sagt ja til «Skavlan» for å nå mange mennesker.

- Vi har hele tiden sagt at vi er restriktive på å intervjuer, men skuespillerne har jo latt seg intervjue flere ganger, deriblant i forbindelse med «Gullruten». Nå er det snart ny sesong, så vi har derfor sagt ja til dette. Det er et talkshow som når ut til veldig mange, forteller han.

På spørsmål fra Dagbladet om dette er et forsøk på å nå ut til svenske publikummere, svarer Moslet at det ikke er tilfellet.

- Hehe. Vi lager serien primært for et norsk publikum, forklarer han.

Han vil ikke røpe hva skuespillerne skal snakke om i talkshowet, og forteller at det er et spørsmål en heller bør rette mot Fredrik Skavlan.

Lite informasjon

Siden «Skam» tok pause i starten av juni, har det kommet lite informasjon ut om hva som vil foregå i den etterlengtede tredje sesongen.

Det er imidlertid kjent at fokuset denne gangen skifter over fra jentene, og over til karakteren Isak.

Legningen hans har vært sentrum for diskusjon i begge de foregående sesongene, uten at man helt har fått vite om han liker Eva eller Jonas. Dagbladets tv-anmelder Marie Kleve sa da at hun gledet seg til å se Isak i sesongens førersete.

I pausen mellom sesonger kom det også en nyhet som ga fanen bakoversveis. Bad boy-karakteren William, som i serien var romantisk involvert med Noora, slutter. Skuespilleren bak rollen, Thomas Hayes, sa da at han ville videre til andre ting.

- Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, sa han til VG i starten av august.

Jentene i serien får også en ny venninne - eller fiende. Det ble tidligere denne måneden nemlig kjent at det norske stjerneskuddet Ruby Dagnall, aktuell i filmen «Rosemari», blir å se i «Skam». Der skal hun spille en rebell.

Det er fortsatt ikke kjent når sesong tre har premiere. I mellomtida kan man kose seg med de tidligere sesongene, noe danskene i disse dager gjør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer