To av tre mobilbrukere svikter nettavisforsidene

Farvel til fronten.

IKKE SOM I GAMLE DAGER: Mobilbrukerne svikter nettavisenes forsider. Foto: SCANPIX
IKKE SOM I GAMLE DAGER: Mobilbrukerne svikter nettavisenes forsider. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Akkurat da man trodde det ikke kunne bli stort tyngre å drive avisbedrift, finner noen fram til en ny pil som peker feil vei. Ukas dårligste nyhet for markstukne massemedier er at mobilbrukerne svikter forsidene deres i enda større grad enn i hvert fall jeg var klar over. Hør bare her:På en gjennomsnittsdag i desember 2015 var 82 prosent av den mobilbrukende internettbefolkningen over 12 år ikke innom noen av de fem store nett-forsidene til VG, Dagbladet, NRK, Aftenposten og TV2.

67 % var ikke innom noen av disse forsidene i løpet av en uke. Det må være rimelig å anta at utviklingen også rammer andre medier. Det betyr i så fall at 2 av 3 mobilbrukere sjelden eller aldri oppsøker forsidene på de store nettmediene.

Det er NRKs teknologiblogg, NRKbeta, som videreformidler funn gjort av NRKs analyseavdeling i tallmaterialet fra TNS Gallups løpende panelundersøkelse for norske nettsider, Norsk Internettpanel (NIP). 

Selv er jeg så gammel og satt i mine medievaner at jeg fortsatt er innom de store nettavisforsidene flere ganger hver dag. Det er rimelig å anta at flukten fra fronten til dels er et generasjonsfenomen, men utviklingen gjelder ikke bare de aller yngste. Tallene til TNS Gallup viser at selv blant unge voksne, i aldersgruppen 20-29 år, er mer enn halvparten ikke innom noen av de fem store nyhetsforsidene i løpet av en uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer