Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

To brødre

Snille dyr og slemme mennesker

FILM: Etter suksessen med «Bjørnen» (1988) er Jean-Jacques Annaud tilbake med en ny dyrefilm. Denne gangen er det to tiger-unger (Kumal og Sangha) det handler om.

De lever et bekymringsløst liv i jungelen i Kambodsja på 20-tallet, sammen med tigermor og tigerfar, inntil menneskene en dag dukker opp for å rane de gamle tempelruinene og kanskje få skutt en tiger eller to.

Tigerfar må bøte med livet, og ungene havner i menneskenes klør, den ene på et slitent sirkus og den andre som trofé i den lokale prinsens samling av levende jungeldyr.

Som i «Bjørnen» er regi, foto og klipp i «To brødre» på et mesterlig nivå. Månedsvis med opptak er komprimert til halvannen times film, og bildene av tigrene er fabelaktig troverdige.

Problemet med «To brødre» er selve historien; Annauds politiske agenda er å redde flest mulig av de bengalske tigrene, og han har snekret sammen en fortelling som viser hvordan det vanskelige forholdet mellom tigere og mennesker har redusert bestanden så dramatisk. Det er en ganske så endimensjonal affære; dyra er gode og menneskene onde, med unntak av en liten gutt som blir bestevenner med Sangha før foreldrene hans rekker å kvitte seg med den.

Men historien spiller likevel bare en birolle i dette prosjektet, dette er en dyrefilm plassert i en fiksjonsramme.

Og den skal være bra hardhjertet som ikke smelter av å se de to sjarmtrollene tumle omkring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media