NY STJERNE FØDT: Aurora Aksnes fra Bergen er en av artistene som har fått et aldri så lite gjennombrudd på Bylarm 2014. Her ser vi henne fra konserten på Gamla i går kveld. Foto: Øistein Norum Monsen
NY STJERNE FØDT: Aurora Aksnes fra Bergen er en av artistene som har fått et aldri så lite gjennombrudd på Bylarm 2014. Her ser vi henne fra konserten på Gamla i går kveld. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

To Bylarm-vinnere

Begge er kvinner.

Musikkfesten og bransjefestivalen Bylarm satte punktum natt til søndag.

Hundrevis av artister har vist seg fram for tusener av publikummere og bransjefolk.

Emilie Nicolas Dagbladets anmeldere, Torgrim Øyre og Rannveig Falkenberg-Arell, trekker fram disse to unge, talentfulle kvinnene som to Bylarm-vinnere.

Dette skrev musikkanmelder Torgrim Øyre om Emilie Nicolas fra fredagens konsert i Wimp-teltet, der han konkluderte med terningkast 5:

«De fleste har skjønt at det bor store artistiske og stemmemessige kvaliteter i det ferske stjerneskuddet Emilie Nicolas. Men at hun kan fjetre et fullsatt Rockefeller med bare stemmen alene er en ny erfaring.»

Aurora Aksnes Rannveig Falkenberg-Arell trekker også fram Emilie Nicolas, men hun holder 17 år gamle Aurora Aksnes som skyhøy Bylarm-favoritt.

- Jeg fikk en aha-opplevelse da jeg hørte henne.

- Hun er så ung og så ferdig utviklet som artist. Stemmen er god og låtene fantastiske, sier Falkenberg-Arell.

Talent på 17 år Dette skriver hun i anmeldelsen etter at Aurora Aksnes spilte på Herr Nilsen fredag kveld - og konkluderte med terningkast 6:

«Det skulle nesten ikke være lov å ha en stemme som Aurora Aksnes når man bare er 17 år. Men jammen er det ikke gøy når noen har det.»

- Jeg vil også framheve bandet Hjerteslag. Bra respons fra publikum på sin punkrock med popfølelse. Og Daniel Kvammen - en visesanger i samme landskap som Stein Torleif Bjella, sier hun.

En mer vanlig festival Også musikksjefen i NRK P3, Mats Borch Bugge, notere seg kvinnene Emilie Nicolas og Aurora Aksnes, som virkelig har fått vist seg fram på Bylarm.

- Jeg vil også trekke fram norsk-britiske Carnival Kids.

- Gutta er ekstremt velspillende, men mangler litt på låtene. Om et par år er de klare for å erobre verden, sier Bugge.

Synger på norsk Han synes variasjonen og bredden av band har vært bra i år. Han trekker fram en positiv trend, at så mange band har forstått at det går an å synge på norsk.

Han mener også at vi har litt igjen før vi kan skilte med et musikkeksportnivå som Sverige.

- Bylarm 2014 er mer preget av å være en vanlig festival enn en bransjefestival. Og skal jeg komme med noe negativt, må det være at paneldebattene kan holde et høyere nivå, sier Bugge.

STJERNESKUDD: Emilie Nicolas er det mange som spår en lysende musikkarriere. Foto: Øistein Norum Monsen
STJERNESKUDD: Emilie Nicolas er det mange som spår en lysende musikkarriere. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer