To døde og 23 skadet under festival i USA

- Politiet burde avbrutt biljakta, sier øyenvitne Kim Nordbæk.

(Dagbladet): Politiet i Austin Texas melder at to personer er døde og fem hardt skadet etter at en bil kjørte inn i en folkemengde på en festival i USA.

Kjørte i alkoholpåvirket tilstand I følge politiet kjørte bilen gjennom sperringer satt opp i forbindelse med festivalen, og traff en gruppe fotgjengere. Det melder nyhetsbyrået AP. Politiet i Austin sier til AP at en mann og en kvinne ble drept i ulykken, og bekrefter at den siktede kjørte i alkoholpåvirket tilstand da bilen braste inn i folkemengden.

Siktede nektet å stoppe etter en promillekontroll og politiet tok opp jakten som altså endte med en tragisk ulykke.

TO DØDE OG 23 SKADET:  En person er siktet for drap etter å ha kjørt inn i en folkemengde i Austin Texas. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner)
TO DØDE OG 23 SKADET: En person er siktet for drap etter å ha kjørt inn i en folkemengde i Austin Texas. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner) Vis mer

Politisjefen i Austin, Art Acevedo, sa på en pressekonferanse at mannen også traff en drosje, og forsøkte å flykte fra politiet. Politiet pågrep mannen kort tid etter ulykken, ved å avfyre et elektrosjokkvåpen mot mannen, sa Acevedo til pressen.

- Grusomt Kim Nodbæk, daglig leder i Ultimat Artist AS, stod like ved der ulykken skjedde.

- Jeg stod med ryggen til, og plutselig smalt det som om et våpen gikk av. Folk lå strødd overalt, sier Nordbæk på telefon til Dagbladet.

DRAMATISK: En person hjelper en som ble truffet av bilen som braste inn i en folkemengde i Austin Texas. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner)
DRAMATISK: En person hjelper en som ble truffet av bilen som braste inn i en folkemengde i Austin Texas. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner) Vis mer

Han og vennene han var der sammen med kom alle uskadet fra ulykken.

- Det ble fullstendig kaos. Folk prøvde å hjelpe, noen ble sjokkerte, og noen trodde det var skyting, så mange hev seg ned på bakken. Hjelpemannskaper var raskt på stedet, men det var så mye folk at det var vanskelig å komme til de skadde.

I SJOKK: Etter å ha nektet å stoppe for en promillekontroll tok politiet opp jakten på en bilfører, som endte med å kjøre bilen inn i en stor folkemengde i Austin, Texas. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner)
I SJOKK: Etter å ha nektet å stoppe for en promillekontroll tok politiet opp jakten på en bilfører, som endte med å kjøre bilen inn i en stor folkemengde i Austin, Texas. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner) Vis mer

Nordbæk mener ulykken kunne vært forhindret.

- Det var en biljakt, som politiet burde avbrutt. Ulykken burde ikke skjedd, sier Nordbæk.

Karpe Diem-Magdi like ved Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe Diem og kona var like ved ulykken. Det skriver kona til Magdi, Oda, på sin Facebook-side.


Jeg vet ikke om nyhetene når Norge, men hvis noen har fått med seg politijakten og all dritten den førte med seg i Austin, så har vi det bra. Livet holdt kanskje med 1, 5 meter. Oda og Magdi.

En person pågrepet og siktet for drap Føreren er pågrepet av politiet og er siktet for drap på to personer.

Politisjefen i Austin, Art Acevedo, sier til den lokal TV-stasjon KVUE, at situasjonen startet med en kontroll av en fører mistenkt for promillekjøring. Politiet i Austin bekrefter at de forfulgte bilen etter at føreren nektet å stoppe.


Bilen braste inn i en folkemengde som stod utenfor baren Mohawk, 00.30 lokal tid i Austin Texas.

Festivalen South By Southwest er verdens største musikkbransjefestival, med over 2200 offisielle band og artister som spiller og over 100 scener.Saken oppdateres.