MANGLER CLARKSON:  BBC skal ha nok opptak til å lage ytterligere to episoder av «Top Gear», men selv om det er tilfelle, blir nok de aldri vist, ifølge britiske medier. De mangler nemlig Clakrson. Foto: NTB / Scanpix
MANGLER CLARKSON: BBC skal ha nok opptak til å lage ytterligere to episoder av «Top Gear», men selv om det er tilfelle, blir nok de aldri vist, ifølge britiske medier. De mangler nemlig Clakrson. Foto: NTB / ScanpixVis mer

To episoder av «Top Gear» blir kanskje aldri vist

Mangler én viktig brikke.

(Dagbladet): Den britiske rikskringkasteren BBC skal ifølge britiske medier ha nok opptak til å lage to siste episoder av det svært populære bil-programmet «Top Gear».

På tross av det, blir nok disse episodene aldri vist på TV-skjermen.

Det skriver avisa The Independent.

Grunnen skal ifølge være programleder Jeremy Clarkson, eller rettere sagt fraværet av ham.

Sparket programlederen Det var i mars at Clarkson ble suspendert fra BBC etter at han angivelig skal ha havnet i en fysisk konfrontasjon med en produsent av TV-programmet.

En tid senere, ble han sparket.

Seere av programmet vet nok at det er den populære, men kontroversielle programlederen som syr de forskjellige innslagene sammen i studioet, med hjelp fra sine to med-programledere James May og Richard Hammond.

Men siden Clarkson er sparket, kommer disse små, men viktige overgangene følgelig aldri til å bli spilt inn, ifølge avisa.

Skulle BBC mot formodning bestemme seg for å spille inn opptakene de mangler fra blant annet studio uten Clarkson, er det også sådd tvil om hvorvidt hans to med-programledere er villig til å gjøre det uten Clarkson.

Som følge av suspensjonen trakk BBC tilbake episode åtte og tolv fra den inneværende sesongen av «Top Gear», ifølge The Independent.

Det er ifølge avisa disse episodene som nå risikerer og aldri nå TV-skjermen.

- Ingen enkel beslutning - Jeg har fortalt Jeremy Clarkson at BBC ikke kommer til å forlenge hans kontrakt. Det er ikke en beslutning som er fattet med letthet, men etter nøye vurdering av fakta og etter personlige møter med både Jeremy og Oisin Tymon, sa BBC-sjef Tony Hall i en pressmelding da det ble offsielt at Clarkson hadde fått sparken.

Clarksons kontrakt med BBC gikk tilfeldigvis ut i slutten av mars, og allmennkringkasteren har valgt å ikke fornye den. Clarkson var blant kanalens best betalte personer. 

Krysset en grense BBCs ledelse føler angivelig at krangelen med produsent Oisin Tymon, som er det siste i en lang rekke av kontroversielle hendelser signert Jeremy Clarkson, etterlot dem med få andre muligheter enn å gi programlederen sparken.

BBC-sjef Hall sier BBC har stor takhøyde, men at det denne gangen var umulig å tilgi Clarksons handlinger.

- Et medlem av vårt stab måtte på legevakta etter et fysisk angrep, i kombinasjon med ekstrem verbal trakassering. Man har krysset en linje. Det kan ikke være et sett regler for noen, og et annet for andre, avhengig av status, PR eller kommersielle hensyn, heter det i uttalelsen fra BBC og sikter til angrepet fra Clarkson mot produsent Tymon. 

Bakgrunnen for krangelen var at Clarkson forlangte biff og chips etter endt opptak, selv om hotellets kjøkken var stengt.