KRITISK:  Kaltham Lie år svar i dagens Dagbladet om kritikken mor HRS og Akerhaug.
Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet
KRITISK: Kaltham Lie år svar i dagens Dagbladet om kritikken mor HRS og Akerhaug. Foto: NINA/HANSEN, DagbladetVis mer

To feil blir ikke en rett

HRS driver viktig kritikk, men driver ofte krisemaksimering.

Meninger

Jeg er ikke uenig med Kaltham Alexander som i Dagbladet mener det blir feil å legge skylda for at folk er skeptiske til islam ene og alene på Hege Storhaug og Human Rights Service. Vi kan ikke late som det ikke har blitt sagt og gjort mye som ikke akkurat har satt oss muslimer i godt lys.

Vi kan bare heller ikke stikke under en stol at Hege Storhaug og Human Right Service ofte klarer å få en fjær til å bli fem høns. Det er snakk om krisemaksimering og det er snakk om å gjøre noen ganske så kreative koblinger som ikke hadde holdt verken i en rettssak eller om teksten ble gjennomgått av en journalist. Å sette spørsmålstegn ved om ektemannen til Hadia Tajik hadde konvertert til islam er en sånn type kreativ kobling der det blir skapt tvil og stilt spørsmål ved noe som i utgangspunktet for alle som kjenner ekteparet fremsto som tydelig.

Kaltham peker på IslamNet og Profetens Ummah i sin tekst. Det er grupper jeg også har ytret meg kritisk om tidligere. Dette er grupper jeg opplever at HRS har vært alt for snille med. De prøver heller å avsløre profilerte moderate muslimer som bløffmakere og med andre skumle agendaer.

Jeg er stolt av Kaltham som har modig stått frem og frontet denne kampen og det er ikke til å legge skjul på at han hadde fortjent mer støtte. Han har stått fryktelig alene i de verste vinterstormene men han har stått oppreist og ikke gitt seg. Det står det respekt av.

Dette handler om grunnleggende menneskerettigheter. Alle mennesker har rett til å selv velge hvem de skal leve livene sine sammen med uten å skulle ta hensyn til religion, kultur eller andre ting. Er man uenig, kan man selv velge annerledes.

I dag skal Kaltham og jeg sitte sammen i en debatt om homofobi og islamofobi. Nøkkelordet her er diskriminering. Hvis vi ønsker at noen skal stille opp for oss når vi blir utsatt for urett, må vi også stille opp for andre. Slik skaper vi et inkluderende samfunn.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.