To for prisen av en

«Løgnaslaget rydder opp» er som to ulike show i ett. Det ene mangler retning og energi. Det andre er en latterbombe.

LIVSGLADE LØYER: Løgnaslaget er tilbake, på godt og vondt. «Den finske kokken», med Dag Schreiner (som kokk/restauranteier) og Per Inge Torkelsen (som restaurantgjest) er blant de numrene som kunne hatt godt av en runde med Hellstrøm/Andersens kjøkkenkniver - og joda, denne parodien dukker opp denne gangen også, han også - men i et annet innslag og på et annet kjøkken enn dette. Foto: Dag Magne Søyland
LIVSGLADE LØYER: Løgnaslaget er tilbake, på godt og vondt. «Den finske kokken», med Dag Schreiner (som kokk/restauranteier) og Per Inge Torkelsen (som restaurantgjest) er blant de numrene som kunne hatt godt av en runde med Hellstrøm/Andersens kjøkkenkniver - og joda, denne parodien dukker opp denne gangen også, han også - men i et annet innslag og på et annet kjøkken enn dette. Foto: Dag Magne Søyland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SHOW: Før pause er der langt mellom de gode poengene.

Her er kos og gemyttlighet, ikke minst i Per Inge Torkelsens nostalgiske bilferiekåseri og mildt underholdende digresjoner, og her er én, bare én, showstopper (Dag Schreiner i et dobbelt nummer som pave).

Etter pause står fulltrefferne - tekstlig og scenisk - i kø.

Løyer La oss inkludere en saksopplysning for de dialektforvirrede: En løgnas, på stavangerdialekt, er en løyerlig person, en artigkar eller en original, ikke en løgner. Han kan være det óg (han er helst en han), men det viktigste er at han er en klovn.

Klovner er Løgnaslagets tre, enten de bedriver verbalkomikk med digresjoner (en Torkelsen-spesialitet), utkledningsrevy (nevnte pavenummer med Schreiner kan brukes som skoleeksempel på hvor tonesettende et kostyme kan være) eller parodi (Rune Andersen nevnt, ingen glemt).

Fem år har gått siden forrige show med Løgnaslaget. Løgnasrevy, kaller de det i Stavanger, der løgnasene er så sentrale at de krever sitt eget sjangerbegrep.

For oss som ikke er fra Stavanger kan det nevnes at sjangerblanding er et særlig kjennetegn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer