Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

To gode naboer

Vibeke Saugestad (27) og Morten Henriksen (40) spiller, bor, jobber og henger sammen. Slik blir det like grilldresser av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hmmm... Det begynte med en samlekassett, sier Vibeke etter en lang tenkepause.

- Ja, det var vel på den tida jeg var ungdomsleder på «Kråkereiret». Vibeke sang i et band som het Avslørte Bondepiker. Hun var den mest lovende rockerkandidaten der, så jeg følte vel et ansvar for henne, legger Morten til.

Lang historie

Vibeke Saugestad og Morten Henriksen sitter i hagen og spiser ferske jordbær, utenfor det som etter hvert har fått tilnavnet «Rockevillaen». Foruten å være naboer er de også arbeidskolleger, bandkompiser og gode venner. Faktisk så gode venner at begge sliter med å huske hvordan det hele begynte.

- Hva skjedde så med denne samlekassetten, da?

- Vel, etter å ha hørt gjennom 90 minutter med Mortens rockefavoritter, skjønte jeg at det var rocker jeg skulle bli når jeg blir stor, ler Vibeke.

- Vi var raske med å hyre inn Vibeke som keyboardist, gitarist og korist i The Yum Yums, og siden har det gått slag i slag, forteller Morten.

- I tillegg til å spille i hverandres band har vi også hatt noen sideprosjekter. Blant annet partybandet Twistaroos og coverbandet The Janh Teigen Experience, som bare gjør Grand Prix-låter. Da vi var på turné med det sistnevnte bandet, endte vi faktisk opp med å kjøpe like grilldresser hele gjengen!

På flyttefot

Sammen med noen andre bandkolleger som også bor i «Rockevillaen», har Vibeke og Morten skapt nærmest det man kan kalle den perfekte rockeidyll.

Gjengen har lenge fabulert med ideen å kjøpe opp den siste leiligheten for å lage øvingslokale og rockebule av den. Men Vibekes planer er visst et skår i rockeidyllen:

- Jeg skal nemlig flytte inn hos kjæresten min i Oslo, skjønner du...

En utømmelig kilde

Vibeke fortsetter med å fortelle villig i vei om hvorfor Morten er hennes største idol og beste venn:

- Det som er så fantastisk med Morten, er at han er en utømmelig kilde når det kommer til musikk. Jeg får fortsatt samlekassetter av ham. For øyeblikket har vi kommet til «Rock nr. 11» og «Pop nr. 7» i Mortens samleserie. Dessuten har han veldig god smak. Jeg liker alle tingene Morten gjør, men jeg tror ikke han liker alt jeg gjør.

- Vibeke er litt svak for viser og melankoli, det kan bli litt i roligste laget for meg. Men hun har jo alltid en trygg jobb i The Yum Yums å falle tilbake på, så jeg er ikke bekymret for henne.

- Det som gjør oss så gode venner, er at vi tenker helt likt. For eksempel hvis vi er i dårlig humør, så løser vi det med å sette på litt rock, gliser Morten.

Fikk kulturpris

Tidligere i år mottok Vibeke og Morten Moss kommunes kulturpris for sitt bidrag til byens kulturelle mangfold, med blant annet festivalen Rock Mot Fotball og klubbkonseptet Sin City Swingers Club.

Denne helga sparker de i gang den trettende utgaven av Rock Mot Fotball, og begge er travelt opptatt med de siste forberedelsene:

- Det er forresten en annen fin ting med Morten og meg. Vi utfyller hverandre. Morten er en pådriver full av gode ideer, men han lar seg ofte rive med. Da kan jeg være den fornuftige, som bremser litt ned og hindrer oss i å havne i dyp gjeld, sier Vibeke.

- Jeg stoler fullt og fast på Vibeke. Hvis hun sier stopp, så er det stopp. Hun takker aldri nei til en rockeaften, med mindre det er en god grunn. Hun har min fulle og hele tillit, forklarer Morten.

På tross av at Vibeke snart skal melde flytting til Oslo, er rockedronninga og rockementoren fra Moss allerede godt i gang med å planlegge høstens Sin City Swingers Club-arrangementer og sine egne respektive turnéplaner med diverse bandprosjekter.

Fellesnevneren i alt duoen foretar seg, er ikke uventet rock .

- Blir dere aldri lei?

- Merker man at folk heller litt mot rock, så må man jo stille opp og veilede, sier Morten uforstående til spørsmålet.

BESTEVENNER: Vibeke Saugestad og Morten Henriksen har kort vei når de skal besøke hverandre, noe de gjør flere ganger hver eneste dag.