To Harry Potter-filmer?

Til alle Potter-fans som venter på den første filmen: Liker dere den, blir det en film nummer to.

Filmingen av den første Harry Potter-boka, «Harry Potter og de vises stein», er kommet halvveis. Samtidig jobber manusforfatter Steve Kloves med å overføre bok nummer to, «Harry Potter og mysteriekammeret», til lerretet.

- Dersom folk liker den første filmen, vil det komme mer, sier Kloves i et intervju med AICN.

Fordi filmens unge rolleinnehavere nærmer seg puberteten, må en eventuell oppfølging av den første filmen skje forholdsvis raskt, mener Kloves. Filmens Harry Potter, Daniel Radcliffe, er tolv år gammel, mens Emma Watson og Rupert Grint, som spiller Harrys gode venner Hermione Granger og Ron Weasley, er ti og tolv år.

- Vi kan ikke ha en Harry som barberer seg allerede i den tredje boka («Harry Potter og fangen fra Azkaban»), mener Kloves.

Forfatteren av den magiske boksuksessen, J.K. Rowling, har planlagt å utgi til sammen syv Harry Potter-bøker, som følger den unge magikeren til han blir sytten. Ifølge Kloves er alle bøkene i utgangspunktet planlagt filmatisert. Om det er mulig å gjennomføre dette, stiller Kloves seg tvilende til. I så fall må nok regissøren skyte flere filmer parallelt, en strategi «Ringenes herre»-regissør Peter Jackson har brukt.

- Jeg vet ikke hvordan man klarer det uten å falle sammen, sier Kloves, som også har regissert en rekke filmer. På regilista hans står blant annet «The Fabulous Baker Boys» med Michelle Pfeiffer og brødrene Jeff og Beau Bridges.

Les intervjuet med Kloves på Aint it Cool News.