To i skuddet

- Tenk at når noen sier 60-åra så tenker de på Beatles. Sier de 80-åra så tenker de på Samantha Fox.

- HELLO, LARS.

- Hello, Miss Fox. May I call you Samantha?

- You can call me whatever you want, darling.

SAMANTHA FOX (36) har solgt over 30 millioner skiver. Hun har vist puppene tusenvis av ganger. Noen av oss dristet oss til og med ned på Fina-stasjonen og kjøpte Alle Menn fordi ryktene gikk... og riktig. Samantha Fox. Naken.

- Jeg tok bilder hos en fotograf som sa jeg hadde ansiktet til en pike, men en kropp som en kvinne. Dessuten var jeg ekstremt heldig med kroppen. Normalt når du har store bryster er rumpa, hofta og låra store, men ikke hos meg. Men det veit vel du alt om?

- Helt korrekt.

- Første gang The Sun så bildene ble jeg tilbudt en femårskontrakt, og jeg ble deres topp side 3-pike. Jeg gjorde masse kule modelloppdrag og dro verden rundt. Lukrativt var det også. Jeg gjorde det fra jeg var 16 til 21, så tok først TV og så musikken over.

DET VISTE SEG KJAPT at syngende Samantha var en suksess. Platene forsvant sammen med plakater og kalendere inn i de tusen gutterom. Her hjemme eide hun «Ti i skuddet»-lista med blant annet megahiten «Touch me» og diskusjonen gikk i media: «Sommerens slagerfenomen Samantha Fox er typisk for ei tid da mediene er i stand til å selge hva som helst både til 13- 14-åringer og gamle griser på 45 som kjøper mannfolkblader hos Narvesen. Det er ingen hemninger lenger», sa forfatteren Torgrim Eggen til Aftenposten. Referansene til hennes to fordeler i musikkbransjen haglet. Samantha hadde tre mål i livet - 90, 59 og 83. Det var framtung pop. Og så har vi alles favoritt: Fulle mugger.

- Hvis noen ikke tar meg seriøst, så får det være deres problem. Jeg har 30 millioner solgte plater å slå i bordet med. Når det gjelder modellkarrieren, så angrer jeg ingenting. Herregud, jeg tok tusenvis av bilder. Det ville vært bra teit hvis jeg gjorde det mot min vilje.

SÅ ENDTE 80-ÅRA. Samantha Fox var tiårets mest fotograferte kvinne i Storbritannia - sammen med Margaret Thatcher og prinsesse Diana. Dagens Næringsliv opplyste at Samantha lå på 179. plass på lista over Storbritannias rikeste. Men så forsvant hun.

- Det var noen fine år. Jeg gjorde de tingene jeg hadde lyst til. Litt TV. Jeg reiste litt. Spilte teater. Jeg hadde jo penger.

På midten av 90-tallet begynte hun å røre på seg igjen. I India nektet en delstat å la henne opptre. De var redde for uro. Hun spilte på danskebåten. Hun reiste verden rundt. Samantha var blitt et ikon.

- Det er stort å være et 80-talls ikon fordi jeg er så glad i det tiåret. Det var et vendepunkt både for musikken og moten. Dessuten hadde jo alle penger den gangen, sier hun og ler.

- Tenk at når noen sier 60-åra så tenker de på Beatles. Sier de 80-åra så tenker de på Samantha Fox.

Det Samantha, tror jeg du har helt rett i.

Samantha Fox spiller på Kvarteret i Bergen 4. september, Betong i Oslo 5. september, Studentersamfunnet i Trondheim 6. september og Averøyhallen på Averøy 7. september.

RIVES VEKK: Her er bildet fansen vil ha. Plakatene av Samantha Fox rives vekk for å oppdatere gutterommet - eller pikerommet. Neste uke er hun i Norge.