Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

To menn pågrepet etter avgjørende «Åsted Norge»-tips

- Responsen fra seerne var overveldende.

VIL OPPKLARE ULØSTE FORBRYTELSER: I samarbeid med politiet skal Hanne Kristin Rohde, John Christian Elden, Asbjørn Hansen og Jens Christian Nørve undersøke uløste krimsaker. Foto: TV 2
VIL OPPKLARE ULØSTE FORBRYTELSER: I samarbeid med politiet skal Hanne Kristin Rohde, John Christian Elden, Asbjørn Hansen og Jens Christian Nørve undersøke uløste krimsaker. Foto: TV 2 Vis mer

(Dagbladet): Mandag hadde «Åsted Norge» premiere på TV 2, og blant sakene som ble presentert var en hvor to menn hadde svindlet flere eldre damer på Oslos østkant.

I dag melder TV 2 at to menn er pågrepet i saken, mistenkt for å ha svindlet tre kvinner i desember i fjor.

- På bakgrunn av mange gode og konkrete tips så har vi pågrepet to personer. De ble begge pågrepet i egen bopel, sier Janne Stømner, stasjonssjef på Manglerud politistasjon til TV 2.

I etterkant av premieren kunne Dagbladet melde at programmet fikk inn over 200 tips samme kveld.

Utgangspunktet er å prøve og oppklare uløste forbrytelser, ved hjelp av blant andre tidligere polititopp og krimforfatter Hanne Kristin Rohde, samt en av Norges mest profilerte advokater John Christian Elden.

- Overveldende I programmet bes det også om tips fra publikum, noe politiet mener har vært avgjørende i denne saken. Det er imidlertid ukjent hvordan de pågrepne stiller seg til anklagene. 

- Hverdagskriminalitet av denne typen er et stor problem for samfunnet, og noe som skaper utrygghet for mange mennesker. Vi er veldig glade for å ha kunnet bidra til at denne saken ser ut til å ha blitt oppklart, sier presseansvarlig for «Åsted Norge» i TV 2, Alex Iversen. 

- Tror dere at programmet kan være med å løse flere kriminalsaker?  

- Ja, det er det som er hensikten med programmet. Responsen fra seerne var overveldende etter første program, og vi håper programmet kan være med på å oppklare flere saker. 

I første episode var det 576 000 seere som så premieren, og programmet fikk dermed markedsandel på 33 prosent. Dette var kanalen godt fornøyd med.

- Vi håper den store interessen for programmet vil fortsette, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram