To menn pågrepet etter avgjørende «Åsted Norge»-tips

- Responsen fra seerne var overveldende.

VIL OPPKLARE ULØSTE FORBRYTELSER: I samarbeid med politiet skal Hanne Kristin Rohde, John Christian Elden, Asbjørn Hansen og Jens Christian Nørve undersøke uløste krimsaker. Foto: TV 2
VIL OPPKLARE ULØSTE FORBRYTELSER: I samarbeid med politiet skal Hanne Kristin Rohde, John Christian Elden, Asbjørn Hansen og Jens Christian Nørve undersøke uløste krimsaker. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag hadde «Åsted Norge» premiere på TV 2, og blant sakene som ble presentert var en hvor to menn hadde svindlet flere eldre damer på Oslos østkant.

I dag melder TV 2 at to menn er pågrepet i saken, mistenkt for å ha svindlet tre kvinner i desember i fjor.

- På bakgrunn av mange gode og konkrete tips så har vi pågrepet to personer. De ble begge pågrepet i egen bopel, sier Janne Stømner, stasjonssjef på Manglerud politistasjon til TV 2.

I etterkant av premieren kunne Dagbladet melde at programmet fikk inn over 200 tips samme kveld.

Utgangspunktet er å prøve og oppklare uløste forbrytelser, ved hjelp av blant andre tidligere polititopp og krimforfatter Hanne Kristin Rohde, samt en av Norges mest profilerte advokater John Christian Elden.

- Overveldende I programmet bes det også om tips fra publikum, noe politiet mener har vært avgjørende i denne saken. Det er imidlertid ukjent hvordan de pågrepne stiller seg til anklagene. 

- Hverdagskriminalitet av denne typen er et stor problem for samfunnet, og noe som skaper utrygghet for mange mennesker. Vi er veldig glade for å ha kunnet bidra til at denne saken ser ut til å ha blitt oppklart, sier presseansvarlig for «Åsted Norge» i TV 2, Alex Iversen. 

- Tror dere at programmet kan være med å løse flere kriminalsaker?  

- Ja, det er det som er hensikten med programmet. Responsen fra seerne var overveldende etter første program, og vi håper programmet kan være med på å oppklare flere saker. 

I første episode var det 576 000 seere som så premieren, og programmet fikk dermed markedsandel på 33 prosent. Dette var kanalen godt fornøyd med.

- Vi håper den store interessen for programmet vil fortsette, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer