To menn pågrepet etter avgjørende «Åsted Norge»-tips

- Responsen fra seerne var overveldende.

VIL OPPKLARE ULØSTE FORBRYTELSER: I samarbeid med politiet skal Hanne Kristin Rohde, John Christian Elden, Asbjørn Hansen og Jens Christian Nørve undersøke uløste krimsaker. Foto: TV 2
VIL OPPKLARE ULØSTE FORBRYTELSER: I samarbeid med politiet skal Hanne Kristin Rohde, John Christian Elden, Asbjørn Hansen og Jens Christian Nørve undersøke uløste krimsaker. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag hadde «Åsted Norge» premiere på TV 2, og blant sakene som ble presentert var en hvor to menn hadde svindlet flere eldre damer på Oslos østkant.

I dag melder TV 2 at to menn er pågrepet i saken, mistenkt for å ha svindlet tre kvinner i desember i fjor.

- På bakgrunn av mange gode og konkrete tips så har vi pågrepet to personer. De ble begge pågrepet i egen bopel, sier Janne Stømner, stasjonssjef på Manglerud politistasjon til TV 2.

I etterkant av premieren kunne Dagbladet melde at programmet fikk inn over 200 tips samme kveld.

Utgangspunktet er å prøve og oppklare uløste forbrytelser, ved hjelp av blant andre tidligere polititopp og krimforfatter Hanne Kristin Rohde, samt en av Norges mest profilerte advokater John Christian Elden.

- Overveldende I programmet bes det også om tips fra publikum, noe politiet mener har vært avgjørende i denne saken. Det er imidlertid ukjent hvordan de pågrepne stiller seg til anklagene. 

- Hverdagskriminalitet av denne typen er et stor problem for samfunnet, og noe som skaper utrygghet for mange mennesker. Vi er veldig glade for å ha kunnet bidra til at denne saken ser ut til å ha blitt oppklart, sier presseansvarlig for «Åsted Norge» i TV 2, Alex Iversen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer