HENGES UT, IGJEN: Melania Trump har de to siste dagene preget forsidene til New York Post. Foto: NTB Scanpix / Faksimile
HENGES UT, IGJEN: Melania Trump har de to siste dagene preget forsidene til New York Post. Foto: NTB Scanpix / FaksimileVis mer

To nakenoppslag på to dager med USAs potensielle førstedame: 
- En norsk avis hadde blitt enormt svekket

New York Post graver dypere i Melania Trumps lettkledde fortid.

(Dagbladet): - Hadde en norsk politiker slått seg opp på høy seksualmoral, kunne man kanskje rettferdiggjort et slikt oppslag her til lands, sier medieviter og leder av Kringkastingsrådet, Per Edgar Kokkvold til Dagbladet.

- Samtidig så er beltestedet en fastsatt grense i Norge. Man skriver ikke om sexliv og seksualhistorie. Et slikt oppslag ville blitt felt i Pressens faglige utvalg, og det ville svekket det mediet som publiserte bildene noe enormt, fortsetter pressenestoren.

Ny runde

Dagbladet omtalte i går førstesiden til den amerikanske tabloiden New York Post. Som førstesidemat publiserte de nakenbilder av kona til presidentkandidat Donald Trump, Melania Trump.

FAKSMILIE: New York Post mandag 1. august 2016.
FAKSMILIE: New York Post mandag 1. august 2016. Vis mer

De lettkledde fotografiene stammer, ifølge avisa, fra et modelloppdrag Melania gjorde i New York i 1995 for et nå nedlagt fransk manneblad med fotografen Jarl Alé de Basseville.

I dag gjør avisa det samme, bare med nye bilder av Melania og en tidligere svensk modellkollega ved navn Emma Eriksson. Fotografen er også denne gangen franskmannen Jarl Alé de Basseville, som forøvrig hevder han stammer fra slektstreet til Norges samlende vikingkonge, Harald Hårfagre.

- Bør ikke hisse seg opp

Kokkvold, som har fulgt amerikansk politikk siden midten av 70-tallet, og dekket både kongressvalg og presidentvalg, mener at Donald Trump må regne med svertende omtale av kona.

- Han har selv kommet med grove uttalelser om kona til Ted Cruz og om Hillary Clionton, så han bør være den siste til å hisse seg opp, men det betyr ikke at mediene skal svare med samme mynt, sier han.

Ønsker noen å ramme Donald Trump politisk, er nakenbilder av ektefellen på forsida av en verdens største tabloidaviser feil metode, mener Kokkvold.

- Jeg tror mange av dem som støtter ham vil tenke «han har jo skaffet seg en flott dame også», og ta dette som nok et tegn på at han er flink, sier medieeksperten.

- Reality-valgkamp

GIFT: Melania og Donald Trump. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Melania og Donald Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke huske at dette er blitt gjort før, og det blir alltid sagt at medier gjør slikt for lesere eller penger, men førstedamene de siste åra har blitt relativt godt behandlet. Samtidig er jo alt er jo nytt denne valgkampen som har tatt store steg vekk fra virkeligheten og over i realityverdenen, fortsetter Kokkvold.

Da Donald Trump ble konfrontert med bildene svarte han følgende til New York Post:

- Melania var en veldig suksessfull modell og tok mange fotooppdrag. Disse bildene ble tatt for et Europeisk magasin før jeg møtte henne. I Europa er slike bilder veldig moteriktig og vanlig.

Fikk tyn for plagiering

Melania Trump, opprinnelig fra Slovenia, er nå 46 år. Hun møtte Donald Trump på en fest under New York Fashion Week i 2005.

For snart to uker siden sto Melania Trump på scenen og talte til Republikanernes landsmøte. Da skapte hun overskrifter fordi setninger i talen var identiske med Michelle Obamas tale til Demokratenes landsmøte i 2008.

New York Post eies av mediemogulen Rupert Murdoch som selv har gått ut på lederplass og støttet Trump.


Vis mer