TO BERØMTE DONALD: Verden har nå fått hele to berømte og karakteristiske oransje nebb til å underholde oss. Foto: AFP / NTB Scanpix
TO BERØMTE DONALD: Verden har nå fått hele to berømte og karakteristiske oransje nebb til å underholde oss. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

To nebb og en grisete krøsus

Det skal gryntes og gakkes helt til 8. november. Det blir for mye.

Meninger

Den store vide verden har nå fått hele to berømte og karakteristiske oransje nebb til å underholde oss. Begge er montert på en som heter Donald.

Da jeg var liten klukket jeg hjertelig fordi Donald var avkledd nedentil hele tida. Nå er jeg blitt stor og ler nervøst fordi den andre Donald alltid står igjen uten et eneste plagg, men ikke bryr seg. Han virker irrasjonell.

De er litt like, de to. Begge gakker meningsløst og uforståelig. Begge blir sinte og ufornuftige. Begge har en rar familie. Men de er egentlig mest forskjellige. Donald har stjerten full av fjær, den andre har stjerten full av penger. Den ene liker frihet og eventyr, den andre trives best bak et gjerde. Han virker redd.

Donald var koselig, han bodde alltid i en breddfull skuffe på hytta til farmor, var forutsigbar og trygg. Den andre Donald hører ikke hjemme noe sted. Han virker sint.

Donald rødmet ofte og var god på bunnen. Rettet opp inntrykket da han løy og dummet seg ut. Før siste ord var opplest og vedtatt visste jeg at Donald gjorde ting godt igjen. Den andre Donald skammer seg aldri, og skal alltid ha det siste ordet. Han virker lite empatisk.

Donald er ikke så morsom som før, men han er der like fullt. Ser jeg ham plutselig igjen i et kjedelig øyeblikk prøver vi å bli kjent på nytt. Den andre Donald vil jeg ikke bli kjent med. Det beviste han første, andre og tredje gang jeg lyttet. Han virker sta.

Donald var venn med alle. Den andre Donald liker ikke dem som er annerledes, til tross for at han selv har både klover og nebb, og både gakker og grynter. Han virker uegnet.

Jeg må slutte å kalle den andre Donald for Donald, for en grisete krøsus er ikke koselig. Helt fram til 8. november skal det gryntes og gakkes, og jeg kjenner at det blir for mye. Det er ikke lenger underholdning, det er alvor. Hvem har nøkkelen til hytta? Jeg må til fjells. Der kan jeg leke struts. Det er vi nordmenn flinke til.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.