To neste Larsson-filmer på kino likevel

Ikke bare på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens filmatiseringen av Stieg Larssons første bok ut, «Menn som hater kvinner», gjør det skarpt på kinoene, er det nå klart at de neste filmene også vil vises på kino - allerede til høsten.

SVT har ifølge TT Spektra nå gått med på at de to gjenstående filmene i den såkalte Millennium-serien, som er de tre krimbøkene Stieg Larsson skrev, får bli kinofilmer - før de så vises på fjernsyn.

Tidligere hadde SVT rettighetene til å vise «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes» som TV-serier. Men nå har den svenske kringkasteren gjort helomvending - etter bønn fra Svenska Filminstitutet, etter at flere rapporter peker på at 2009 kan bli et svakt kinoår.

Det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird, som står bak Larsson-filmatiseringene, hadde opprinnelig inngått en avtale med SVT der første filmen skulle gå rett på kino og de neste vises først på TV.

- SVT har overveid dette nøye. Men for at svensk film skal kunne utvikles på en positiv måte, må vi ha høye besøkstall på kino. Alle som kan bidra til dette har et ansvar, sier Gunnar Carlsson, produsent i SVT, i en pressemelding.

Dermed kommer de to gjenværende filmene om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist på kino høsten 2009, mens den kommende TV-serien sendes i SVT fra slutten av februar 2010 - oppdelt i seks 90-minutters avsnitt. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer