To norske blant årets ti mest populære videoer

Se alle videoene her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hver måned bruker vi til sammen seks milliarder timer på å se morsomme, sjokkerende og underholdende videoer på Youtube.

Når det nå nærmer seg slutten av året avslører Google hvilke Youtube-videoer som har vært aller mest sett og delt i løpet av 2013.

Og i år topper Ylvis lista med sin musikkvideo til «The Fox».

Kanskje ingen overraskelse ettersom komiker-brødrenes revestunt har gått verden rundt siden det ble lagt ut på Youtube i september og så langt er sett imponerende 276 millioner ganger på videodelingsnettstedet.

Dette er første gang at Norge er representert på den internasjonale topplista.

Dobbelt norsk «The Fox» ble raskt en internasjonal snakkis og gjorde Bård og Vegard Ylvisåker kjent over hele verden. I høst har de to gjestet flere amerikanske talkshow, som blant annet «Late Night With Jimmy Fallon» og «Ellen DeGeneres Show».

De opptrådte også på Mnet Asian Music Awards (MAMA) og på den røde løperen til MTV Awards i Amsterdam, og superstjerna Robbie Williams covret «The Fox» under en intimkonsert i London forrige måned.

Men Ylvis-brødrene er ikke de eneste norske navnene på den gjeve kåringa.

I februar la Kenneth Håkonsen ut en video av norske soldater i Bardufoss, som svinger seg til «Harlem shake». I løpet av bare tolv timer ble den sett 800 000 ganger på Youtube.

Når den i skrivende stund nå er sett hele 95 millioner ganger, holder det til en solid andreplass og dermed dobbelt norsk på videokåringslista.

Her er hele lista:

Stem fram årets film

Hvilken film mener du er mest underholdende eller mest rørende? Hvilken film fortjener ros og oppmerksomhet? Hvem fortjener Folkets Amanda?

Stem fram din favoritt i dag!

1. «The Fox» - Ylvis
2. «Harlem Shake» - Kenneth Håkonsen
3. «How Animals Eat Their Food»
4. «Miley Cyrus' Wrecking Ball (Chatroulette Version)»
5. «Baby & Me / The New Evian Film»
6. «Volvo Truck - The Epic Split featuring Jean Claude Van Damme»
7. «YOLO featuring Adam Levine and Kendrick Lamar»
8. «Telekinetick Coffee Shop Surprise»
9. «The NFL: A Bad Lip Reading»
10. «Mozart versus Skillrex: Epic Rap Battles of History, Season 2»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer