Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

To norske musikere arrestert for voldtekt

To gitarister i et verdenskjent, norsk rockeband sitter fengslet i Toronto - siktet for å ha dopet ned og deretter voldtatt en kvinne.

NEW YORK (Dagbladet): -  Vi har arrestert og siktet to norske statsborgere for å ha dopet ned en kvinne, for deretter å ha misbrukt henne seksuelt, sier pressetalskvinne Kristin Bacharach i politiet i Toronto til Dagbladet.

Ifølge politiet i den kanadiske byen skal ugjerningen ha skjedd natt til forrige onsdag. De to siktede hadde nettopp avsluttet en konsert med bandet sitt i klubben «Fun Haus» i Toronto.

-  En kvinne fra Toronto har forklart at hun ble med de to norske musikerne inn i turnébussen deres. Hva skal ha blitt dopet ned med vil jeg ikke si noe om. Vi ønsker heller ikke å bekrefte noe utover det at hun skal ha blitt seksuelt misbrukt, sier Bacharach.

Politiet i millionbyen Toronto er svært tilbakeholdne med opplysninger om saken. Årsaken er at saken er under etterforskning.

-  Nordmennene er siktet for forhold som etter kanadisk lov kan føre til fengsel i inntil 10 år. Strafferammen er fra 18 måneders til ti års fengsel, sier Bacharach.

Etter konserten på klubben i Toronto skal kvinnen - som politiet ikke ønsker å oppgi alderen på - ha blitt med nordmennene inn i turnébussen. Hun har i sin anmeldelse forklart at hun ble dopet ned og voldtatt.

-  Kvinnen våknet opp et annet sted. Hun tok deretter kontakt med politiet. De to musikerne er nå arrestert og siktet for ugjerningen, sier Kristin Bacharach.

AmbassadehjelpDen norske ambassaden i Toronto ble varslet om arrestasjonene.

-  Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, sier ambassadør Ingvard Havnen ved Norges ambassade i Ottawa.

Dagbladet får likevel bekreftet fra andre kilder at konsul Eivind Hoff ved Det norske konsulatet i Toronto skal ha besøkt de siktede i varetektsfengselet. Konsul Hoff var i går ikke tilgjengelig for Dagbladet. Advokat Jody Berkes ble kontaktet av norske myndigheter og bistår nå de to gitaristene.

Dagbladet forsøkte flere ganger å komme i kontakt med advokat Berkes i går, men han var ikke tilgjengelig. Politiet i Toronto ser svært alvorlig saken.

-  Dette er en svært uvanlig sak i Canada. Så vidt jeg vet har det tidligere ikke blitt etterforsket noe liknende her i Toronto, sier politioffiser Kristin Bacharach.

Dagbladet får bekreftet at det er tatt DNA-prøver av de to nordmennene. Prøvene er til analyse hos et kriminalteknisk laboratorium. Politiet bekrefter at det er sikret DNA-spor etter det kvinnen har forklart var en voldtekten.

-  Jeg vil ikke si hvilke etterforskningsmessige skritt vi har tatt. Men de to nordmennene er siktet i en svært alvorlig sak, sier Bacharach.

Politioffiseren vil ikke kommentere spørsmål om politiet fester lit til kvinnens anmeldelse.

Men det er åpenbart at politiet i Toronto tror på kvinnen. Derfor aksjonerte politiet.

TauseDagbladet forsøkte forgjeves flere ganger i går å få kontakt med frontfiguren i det norske bandet.

Telefonforbindelsen ble umiddelbart brutt da Dagbladet fikk kontakt og vi presenterte oss. Mannen tok ikke kontakt etter at det ble lagt igjen beskjed på mobilsvar.

Bandet har de siste ukene vært på turné i USA og Canada.

Det var i går uklart når de to siktede vil bli framstilt for en domstol. Ifølge politiet er det lite sannsynlig at en eventuell rettssak vil komme opp for domstolene før neste vinter. Blir de tiltalt, vil de ikke kunne reise fra Canada før saken er behandlet av retten.

DNA-PRØVER: Dagbladet får bekreftet at det er tatt DNA-prøver av de to norske musikerne. Prøvene er til analyse hos et kriminalteknisk laboratorium. Politiet bekrefter at det er sikret DNA-spor etter det kvinnen har forklart var en voldtekten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media