Anmeldelse: Hit for hit og Match på NRK

To nye NRK-serier som får deg til å sprut-le av underbuksehumor

Herlig hysterisk humor.

TRAILER: Match, en serie der man følger 26 år gamle Stian sitt liv med to kommentatorer på slep. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Herlig hysteriske «Hit for hit» – om snurrige musikere – er laget etter gode ideer, manus og musikk av Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen, et sted mellom norske humorduoer som Mathisen & Falsk, Bård og Harald og Ylvis. Tospannets fjollete verbale og fysiske humor, spent fra musikkvideoer med ord- og bildespill til snublende slapstick, fikk i hvert fall meg til å sprutle ofte, i de fire (av seks) første episodene:

Barnepoptvillingene Morten og Martin er etter sommeren ikke lenger – som de synger – «Helt like». Og komisk kontrast skapes også mellom «ta varsomt på korn i åkeren»-imaget til artist Lasse Lazer og låtene hans «Kukk i ræva», «Pule pupp, pupp, pupp» og «Sæde på puta og snu den». Ordspillet «Ringeren av Nordre Drammen» er en sår sketsj om å mestre tautrekking, men ikke å trykke på riktig knapp. Og Kule Maya Vik er bassist i et synthpopband, der alle vil være «hun kule på bass, jeg og». LOL.

Finsnekret fjas

En hiphopduo har så «bakpå beats» at publikum kommer ut med haka presset mot halsen: «Det er litt kjipt at konserten slutta før beaten landa, men det er det verdt, assa.» To svenske DJ-er «scratcher» sin knirkende skinnjakke, nesten like morsomt som Comedy Centrals «Nathan for you»s røykvarsler som instrument. Tjørvel Larsen pustegauler akustiske covers, og spastiske jazzbassist Arve Bluber skaper original «fortfilmhumor», utviklet fra Monty Python, Benny Hill og KLM, men her i ellers naturlig bevegelige omgivelser. Hit, og litt lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer